Gebruik jij vaak dezelfde groenten voor het avondeten? En met welke groenten kun je op dit moment het beste variëren? In dit blog zie jij in één oogopslag welke groenten per seizoen het lekkerst zijn!
Het gehele jaar door zijn er vele groenten verkrijgbaar in de supermarkt. Vaak pak je onbewust dezelfde soort groenten, omdat je anderen groenten nog nooit hebt gegeten, niet kent, niet lekker vindt of gewoonweg nog nooit hebt gebruikt. Door met de seizoenen van het jaar mee te gaan, eet je gevarieerd en geniet je van de lekkerste smaken!
Gebruik dus de typische groente van dit seizoen samen met groenten die het gehele jaar door lekker zijn en ook nog eens duurzaam! Met duurzaam bedoelen we de groenten die in Nederland of andere Europese landen geteeld worden. Denk hierbij aan aardappelen, paddenstoelen, tomaten, uien, wortelen en veel kool- en knolsoorten. Zo houd je het eten koken lekker en uitdagend!
Winter
jan – feb – maart |
Lente
april – mei – juni |
Zomer
juli – aug – sept |
Herfst
okt – nov – dec |
Aardpeer | Andijvie | Andijvie | Aardpeer |
Boerenkool | Asperges | Aubergine | Artisjok |
Knolselderij | Bloemkool | Bleekselderij | Boerenkool |
Koolraap | Broccoli | Bloemkool | Bleekselderij |
Pastinaak | Courgette | Chinese kool | Chinese kool |
Pompoen | Komkommer | Courgette | Knolselderij |
Postelein | Paksoi | Doperwten | Pastinaak |
Radijs | Paprika | Komkommer | Pompoen |
Rettich | Prei | Maïs | Radijs |
Rode biet | Spinazie | Paprika | Rode biet |
Rode kool | Tomaten | Peultjes | Rode kool |
Spruiten | Tuinbonen | Snijbonen | Snijbonen |
Winterpeen | Rabarber | Sperziebonen | Spruiten |
Winterpostelein | Radijs | Spinazie | Witte kool |
Witlof | Veldsla | Taugé | Witlof |
Witte kool | Tomaten | Wortel | |
Zuurkool | Tuinbonen | ||
Veldsla |
Bron: De websites van voedingscentrum.nl, runinfo.nl en drogespieren.nl.
