Gebruik jij vaak dezelfde groenten voor het avondeten? En met welke groenten kun je op dit moment het beste variëren? In dit blog zie jij in één oogopslag welke groenten per seizoen het lekkerst zijn!

Het gehele jaar door zijn er vele groenten verkrijgbaar in de supermarkt. Vaak pak je onbewust dezelfde soort groenten, omdat je anderen groenten nog nooit hebt gegeten, niet kent, niet lekker vindt of gewoonweg nog nooit hebt gebruikt. Door met de seizoenen van het jaar mee te gaan, eet je gevarieerd en geniet je van de lekkerste smaken!

 

Gebruik dus de typische groente van dit seizoen samen met groenten die het gehele jaar door lekker zijn en ook nog eens duurzaam! Met duurzaam bedoelen we de groenten die in Nederland of andere Europese landen geteeld worden. Denk hierbij aan aardappelen, paddenstoelen, tomaten, uien, wortelen en veel kool- en knolsoorten. Zo houd je het eten koken lekker en uitdagend!

 

 

Winter

jan – feb – maart

Lente

april – mei – juni

Zomer

juli – aug – sept 

Herfst

okt – nov – dec

Aardpeer Andijvie Andijvie Aardpeer
Boerenkool Asperges Aubergine Artisjok
Knolselderij Bloemkool Bleekselderij Boerenkool
Koolraap Broccoli Bloemkool Bleekselderij
Pastinaak Courgette Chinese kool Chinese kool
Pompoen Komkommer Courgette Knolselderij
Postelein Paksoi Doperwten Pastinaak
Radijs Paprika Komkommer Pompoen
Rettich Prei Maïs Radijs
Rode biet Spinazie Paprika Rode biet
Rode kool Tomaten Peultjes Rode kool
Spruiten Tuinbonen Snijbonen Snijbonen
Winterpeen Rabarber Sperziebonen Spruiten
Winterpostelein Radijs Spinazie Witte kool
Witlof Veldsla Taugé Witlof
Witte kool Tomaten Wortel
Zuurkool Tuinbonen
Veldsla

 

Bron: De websites van voedingscentrum.nl, runinfo.nl en drogespieren.nl.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking