Mayonaise wordt vaak als een ongezonde saus gezien maar dit is (gelukkig) niet helemaal waar. Ondanks dat mayonaise veel kcal en vetten bevat, is een beetje mayonaise per dag juist bevorderend voor de gezondheid. Eten met mate, dat is een gouden regel die zeker voor mayonaise geldt. Dit betekent dat je het gerust een keer mag eten. Maak daarom zelf mayonaise! Voeg naar smaak de ingrediënten toe en geniet van jouw verantwoorde frietsaus!

Voedingswaarden 1 kom:

  • 1465 kcal
  • 0 gr koolhydraten
  • 5 gr eiwitten
  • 5 gr vet
  • 0 gr vezels
  • 03 gr zout

Ingrediënten 1 kommetje:

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 eetlepel lauw water
  • 150 ml neutrale olie (zonnebloem, arachide, raapraadolie)

Benodigdheden:

  • Staafmixer of kom met garde

Zo maak je de mayonaise:

  • Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn voordat je ze gebruikt
  • Doe de eidooiers in een hoge maatbeker
  • Voeg de azijn toe
  • Mix dit kort door elkaar met een staafmixer
  • Druppel beetje bij beetje de olie erbij tot deze helemaal is opgenomen. Doe dit niet te snel!
  • Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje
  • Klaar om te serveren!

Variatietip:

Ben je nog niet helemaal tevreden over de mayonaise? Probeer deze variaties eens:

  • Voeg 1 theelepel mosterd toe voor wat extra smaak
  • Voeg naar smaak wat zout toe

Hoe bewaar je de mayonaise nu het beste? Heel simpel, doe vershoudfolie om het bakje en zet het in de koelkast. En een kleine tip: de mayonaise past perfect bij de zelfgemaakte frietes van zoete aardappelen van vorige week. Lekker en gezond snacken. Smakelijk!

Bron: Leuke recepten en I’m a Foodie

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking