Zelfgemaakte ijsthee

Het kan zijn dat je uitgekeken raakt op  ‘’gewoon’’ water drinken. Zeker als je op vakantie bent, heb je vaak de neiging om frisdrank of een alcoholisch drankje te nemen. Hierin zitten veel overbodige suikers verwerkt, waardoor je snel een grote hoeveelheid kcal binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je jezelf verwent op vakantie, maar dan zonder al die extra suikers.

Als je zelf je ijsthee maakt, bepaal je zelf wat voor ingrediënten je erin stopt. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt! Daarmee heb je ook meteen invloed op de voedingswaarde van de ijsthee. Als je in de winkel een pak ijsthee koopt, dan zitten daar vaak veel toegevoegde suikers in. Deze zelfgemaakte ijsthee heeft dat niet! In één handomdraai heb jij zelf je ijsthee gemaakt. Hier kun je dan lekker van gaan genieten in de warme zon.

Ingrediënten:

  • 2 zakjes groene thee
  • 1 liter water
  • Verse muntblaadjes
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • ½ komkommer
  • 1 liter bruisend water
  • Ijsklontjes

Zo maak je de ijsthee:

  • Kook 1 liter water
  • Laat 2 zakjes groene thee een paar minuten trekken en voeg er wat verse muntblaadjes aan toe
  • Vul dit met het sap van 2 citroenen en 2 limoenen
  • Laat het afkoelen in de koelkast
  • Snijd de komkommer in schijfjes, halveer de schijfjes
  • Voeg de komkommerschijfjes toe in de ijsthee
  • Mix voor het serveren een deel ijsthee en een deel bruisend water
  • Voeg tot slot wat ijsklontjes toe

Geniet van je zelfgemaakte en verantwoorde ijsthee!

Variatietips: Voeg bij een pot groene of zwarte thee een schijfje citroen of sinaasappel toe, hiermee breng je de thee/ ijsthee meteen op smaak!

Voedingswaarde per glas:

  • 5 kcal
  • 5 gr koolhydraten
  • 1 gr vet
  • 3 gr eiwitten
  • 7 gr vezels
  • 01 gr zout

Bron: I’m a Foodie

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking