Zelfgemaakte ijsthee
Het kan zijn dat je uitgekeken raakt op ‘’gewoon’’ water drinken. Zeker als je op vakantie bent, heb je vaak de neiging om frisdrank of een alcoholisch drankje te nemen. Hierin zitten veel overbodige suikers verwerkt, waardoor je snel een grote hoeveelheid kcal binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je jezelf verwent op vakantie, maar dan zonder al die extra suikers.
Als je zelf je ijsthee maakt, bepaal je zelf wat voor ingrediënten je erin stopt. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt! Daarmee heb je ook meteen invloed op de voedingswaarde van de ijsthee. Als je in de winkel een pak ijsthee koopt, dan zitten daar vaak veel toegevoegde suikers in. Deze zelfgemaakte ijsthee heeft dat niet! In één handomdraai heb jij zelf je ijsthee gemaakt. Hier kun je dan lekker van gaan genieten in de warme zon.
Ingrediënten:
- 2 zakjes groene thee
- 1 liter water
- Verse muntblaadjes
- 2 citroenen
- 2 limoenen
- ½ komkommer
- 1 liter bruisend water
- Ijsklontjes

Zo maak je de ijsthee:
- Kook 1 liter water
- Laat 2 zakjes groene thee een paar minuten trekken en voeg er wat verse muntblaadjes aan toe
- Vul dit met het sap van 2 citroenen en 2 limoenen
- Laat het afkoelen in de koelkast
- Snijd de komkommer in schijfjes, halveer de schijfjes
- Voeg de komkommerschijfjes toe in de ijsthee
- Mix voor het serveren een deel ijsthee en een deel bruisend water
- Voeg tot slot wat ijsklontjes toe
Geniet van je zelfgemaakte en verantwoorde ijsthee!
Variatietips: Voeg bij een pot groene of zwarte thee een schijfje citroen of sinaasappel toe, hiermee breng je de thee/ ijsthee meteen op smaak!
Voedingswaarde per glas:
- 5 kcal
- 5 gr koolhydraten
- 1 gr vet
- 3 gr eiwitten
- 7 gr vezels
- 01 gr zout
Bron: I’m a Foodie