In veel muesli, cruesli, granola (of wat voor andere benamingen er dan ook zijn) zitten heel veel suikers en daardoor dus ook veel kcal. In dit recept kun je het gemakkelijk zelf maken. Je kunt altijd zelf de toevoegingen erin doen die jij lekker vindt en variëren is sowieso leuk!

Voedingswaarden per portie van 35 gram:

  •   149 kcal
  •   18,5 gr koolhydraten
  •   4,4 gr eiwitten
  •   6,8 gr vet
  •   3,1 gr vezels
  •   0 gr zout

 

Ingrediënten voor 500 gram:
– 200 gram havermoutvlokken (naar keuze grof of fijn)
– 40 gram honing
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram hazelnoten
– 40 gram pistachenoten
– 20 gram sesamzaad
– 50 gram rozijnen
– 50 gram cranberries

 

Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 25 minuten wachttijd

 

Benodigdheden:
– Weegschaal
– Grote kom
– Bakplaat
– Bakpapier

 

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Hak de noten in grove of fijne stukjes, naar eigen voorkeur.
– Meng alle ingrediënten, BEHALVE de rozijnen en cranberries door elkaar.
– Leg het bakpapier op de plaat en verdeel daarover de granola.
– Bak deze in ongeveer 25 minuten en schep deze regelmatig om.
– Na het afkoelen kunnen de rozijnen en cranberries erbij.
– Bewaar de granola in een afgesloten pot en deze is zeker twee weken houdbaar.

 

Variatietip:
– Gebruik de noten en zaden die jij lekker vindt.
– In plaats van honing kun je ook agavesiroop gebruiken.

 

Bron: Boek: Project gezond; afvallen met gezond en vooral lekker eten

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking