Tegenwoordig is het helemaal in om zoveel mogelijk zelf in de keuken (nieuwe) gerechten te maken. Op die manier heb je zelf in de hand wat voor ingrediënten je toevoegt in het gerecht. Dat maakt dat deze ijsjes gezond en verantwoord gegeten kunnen worden! Het leuke van deze waterijsjes is, dat je ieder ijsje een andere smaak kunt geven. Dus leef jezelf uit!
Kies vooral ingrediënten die je zelf lekker vind. Mix of maak de topping met (amandel)noten, muesli, kokos, honing of chocolade. Let wel op dat hierdoor de voedingswaarden verhoogd worden. Mocht je liever voor een gezonde bite gaan, doe dan hele fruitstukken in je ijsje. In plaats van water kun je ook kokoswater, vers sinaasappelsap of yoghurt toevoegen.
Voedingswaarden per waterijsje:
- 10 kcal
- 6 gr koolhydraten
- 3 gr eiwitten
- 0 gr vet
- 5 gr vezels
- 0 gr zout

Ingrediënten:
- 200 gram diepvriesfruit/ vers fruit
- Water 100ml
Benodigdheden:
- Blender
- Ijsvormpjes
Zo maak je de waterijsjes:
- Blend het fruit tot een glad geheel
- Meng het water door de massa
- Schenk het mengel in de ijsvormpjes
- Voeg eventueel wat stukken vers fruit toe
- Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden
- Smullen maar!
Let op: Krijg je het ijsje niet makkelijk uit de houder? Houdt het even onder een warme kraan en dan is je ijsje in no time los!
Bron: Puursuzanne