Wel de lusten, niet de lasten. Met dit zelfgemaakte yoghurt-fruit ijs zit je helemaal goed. Al het lekkere en frisse van ijs, maar veel minder kcal. Bovendien is het binnen een handomdraai gemaakt als je kiest voor het bevroren fruit dat al kant en klaar in de vriezer van de supermarkt ligt. Je bent helemaal vrij in welk soort fruit je kiest, wij hebben hier gekozen voor rood fruit. Je kunt natuurlijk ook zelf fruit invriezen, dat moet je alleen wel ruim van tevoren doen. Zorg er dan voor dat je het fruit in niet al te grote stukken snijdt, anders kan de blender het niet goed mengen met de yoghurt.

Voedingswaarden per persoon:
- 101 kcal
- 13 gr koolhydraten
- 8 gr eiwitten
- 0,3 gr vet
- 2,5 gr vezels
- 0,16 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
– 250 gram bevroren rood fruit (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bramen)
Bereidingstijd: 10 minuten.
Benodigdheden:
– Blender
Zo maak je het yoghurt rood fruit ijs:
– Schep de yoghurt in de blender.
– Haal het aantal gram fruit dat je nodig hebt uit het doosje en doe deze bij de yoghurt in de blender.
– Mix door elkaar totdat het fruit stuk is en er een romige ijsmassa is ontstaan.
Variatietip:
– Je kan natuurlijk ook voor ander soort fruit kiezen. Zorg er dan wel voor dat je het fruit in kleine stukjes invriest.
– In plaats van Griekse yoghurt kan je ook Skyr, kwark of een combinatie van deze gebruiken.
Bron: simoneskitchen.nl