Wel de lusten, niet de lasten. Met dit zelfgemaakte yoghurt-fruit ijs zit je helemaal goed. Al het lekkere en frisse van ijs, maar veel minder kcal. Bovendien is het binnen een handomdraai gemaakt als je kiest voor het bevroren fruit dat al kant en klaar in de vriezer van de supermarkt ligt. Je bent helemaal vrij in welk soort fruit je kiest, wij hebben hier gekozen voor rood fruit. Je kunt natuurlijk ook zelf fruit invriezen, dat moet je alleen wel ruim van tevoren doen. Zorg er dan voor dat je het fruit in niet al te grote stukken snijdt, anders kan de blender het niet goed mengen met de yoghurt.

Voedingswaarden per persoon:

  •  101 kcal
  •  13 gr koolhydraten
  •  8 gr eiwitten
  •  0,3 gr vet
  •  2,5 gr vezels
  •  0,16 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 250 gram Griekse yoghurt 0% vet

– 250 gram bevroren rood fruit (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bramen)

 

Bereidingstijd: 10 minuten.

 

Benodigdheden:

– Blender

 

Zo maak je het yoghurt rood fruit ijs:

– Schep de yoghurt in de blender.

– Haal het aantal gram fruit dat je nodig hebt uit het doosje en doe deze bij de yoghurt in de blender.

– Mix door elkaar totdat het fruit stuk is en er een romige ijsmassa is ontstaan.

 

Variatietip:

– Je kan natuurlijk ook voor ander soort fruit kiezen. Zorg er dan wel voor dat je het fruit in kleine stukjes invriest.

– In plaats van Griekse yoghurt kan je ook Skyr, kwark of een combinatie van deze gebruiken.

 

Bron: simoneskitchen.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking