Gedurende deze periode van het jaar is niks zo lekker als zelfgemaakte worstenbroodjes! Ga zelf lekker aan de slag, duik de keuken in en verras iedereen tijdens oud en nieuw met jouw eigen Brabantse worstenbroodjes.

Voedingswaarden per worstenbroodje:

  • 295 kcal
  • 18.1 gr koolhydraten
  • 18.4 gr eiwitten
  • 16.3 gr vet
  • 1.2 gr vezels
  • 0.9 gr zout

Ingrediënten 11 middelgrote worstenbroodjes:

  • 125 gr melk
  • 1 zakje gedroogde gist (7gr)
  • 250 gr bloem
  • 6 gr zout
  • 10 gr witte basterdsuiker
  • 70 gr boter
  • 500 gr half om half gehakt
  • 5 el gehaktkruiden
  • 2 eieren

Zo maak je de worstenbroodjes:

Deeg:

  • Verwarm de melk in een pan totdat deze lauwwarm is.
  • Voeg de gist bij de melk en meng dit tot een egaal papje.
  • Meng de bloem, het zout en de witte basterdsuiker.
  • Voeg de boter en melk toe en kneed dit tot een soepele deegbal. Met de hand ongeveer 5 minuten kneden, met een keukenmachine is dit korter.
  • Verdeel het deeg in 11 ballen van ± 40 gram per stuk.
  • Laat de ballen 10 minuten rijzen onder een vochtige theedoek of een stuk plastic folie.

Gehakt:

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden en 1 ei.
  • Verdeel het gehakt in 11 stukken van ± 45 gram per stuk. Rol van ieder stuk gehakt een worstje van 10 centimeter lang.

Worstenbroodje:

  • Klopt het andere ei los met een vork.
  • Rol de deegballetjes uit tot een dunne ovale plak van 11×17 cm. Besmeer 1 lange kant met het opgeklopt ei.
  • Leg een gehaktrol in het midden. Vouw de korte kanten van het deeg over de worst. Vouw vervolgens de lange zijdes over elkaar heen.
  • Druk de naden goed aan en leg de worstenbroodjes met de naad onder op de met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Laat de worstenbroodjes 45 minuten rijzen onder het plastic folie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met het overige ei, en bak ze in ongeveer 25 – 30 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip:

Voor meer duidelijkheid van de bereiding van dit recept, ga naar de website van chikslovefood.nl om de stappen op foto’s te bekijken.

  • Houd je oven goed in de gaten. Wanneer de worstenbroodjes te snel bruin worden dan kun je ze bedekken met aluminiumfolie.
  • Je kunt de worstenbroodjes ook invriezen. Laat de worstenbroodjes helemaal ontdooien voordat je ze weer opwarmt in de oven. Verwarm de worstenbroodjes 8 minuten op 200 graden.

Bron: De website van chickslovefood.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking