In de zomer is het tijd voor ijsjes. In ijs zit vaak veel suikers, maar omdat de substantie koud is, proef je dit minder goed. Er moet dus meer suiker in om het ijs zoet te laten smaken. In dit zelfgemaakte ijs heb je de suikers zelf in de hand!

Voedingswaarden per persoon:
- 73 kcal
- 9 gr koolhydraten
- 7 gr eiwitten
- 0 gr vet
- 4 gr vezels
- 0 gr zout
Ingrediënten voor 6 personen /IJSJES:
– 400 ml Griekse yoghurt 0% vet
– 2 theelepels honing
– 300 gram bosbessen
Bereidingstijd: 5 minuten + 6 uur wachttijd vriezer
Benodigdheden:
– Blender of staafmixer
– Grote kom
– IJshoudertjes
Zo maak je het:
– Maal 2/3 van het fruit glad in de blender.
– Doe de Griekse yoghurt en honig in de kom en meng dit door elkaar.
– Schep daarna het fruitmengsel er doorheen.
– Voeg de rest van het fruit toe.
– Verdeel het mengsel over de ijshouders.
– Zet minimaal 6 uur in de vriezer.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt elk gewenst fruit gebruiken.
Bron: Boek: Eet als een atleet – I’m a Foodie