Wanneer de avond valt en je lekker buiten geniet van de avondzon, maakt een lekkere snack dat moment helemaal perfect. Maar wat moet je nu maken of eten als je ook iets gezonds wil? Maak dan tzatziki! Heel snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker! Je kunt de tzatziki makkelijk in de koelkast bewaren voor het geval je teveel hebt gemaakt. Met yoghurtdips kun je eindeloos variëren met allerlei kruiden, groenten en smaken die jij lekker vind. Ontdek welke yoghurtdip op jouw nummer 1 staat en laat het ons weten!
Voedingswaarden per persoon:
- 60 kcal
- 4 gr koolhydraten
- 3 gr eiwitten
- 3 gr vet
- 0 gr vezels
- 1 gr zout

Ingrediënten 2 personen:
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 1 teentje knoflook
- Snufje peper
- 2 tl citroensap
- ½ el olijfolie
- ½ komkommer
- Dikke of gemalen komijn
Zo maak je de zelfgemaakte Tzatziki:
- Pel de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
- Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en de peper toe.
- Was de komkommer en schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel.
- Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
- Breng het mengsel op smaak met dille of komijn of kruiden (peper).
- Kies zelf lekkere groenten of brood erbij om te dippen.
Eet smakelijk!
Variatietip:
- Gebruik de tzatziki als saus bij vlees of kip gerechten.
- Maak de tzatziki minder waterig door de komkommer eerst goed te laten uitlekken en voeg dit daarna toe aan het mengsel.
- Maak diverse yoghurtdips door verschillende verse kruiden te gebruiken, je kunt hier eindeloos mee variëren!
Bron: De website van het Voedingscentrum.