Dit lekkere stamppot herfstrecept is net even anders dan de ‘normale’ stamppot. De venkel zorgt voor een frisse anijssmaak en de champignons zorgen ervoor dat het lekker hartig is en dat allemaal in de basis van het zoete van de zoete aardappel. Zeker een aanrader voor de kids!
Voedingswaarden per persoon:
- 495 kcal
- 72 gr koolhydraten
- 7 gr eiwitten
- 17 gr vet
- 13 gr vezels
- 1 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 700 gram zoete aardappel
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 venkel
– 100 gram champignons
– 30 gram roomboter
– 3 el crème fraîche
– peper en zout
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Snijplank
– Pan
– 2 koekenpannen
Zo maak je het:
– Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in 6 minuten gaar.
– Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn.
– Ontdoe de venkel van het loof en de stelen, bewaar wat loof voor de garnering op het laatst. De rest van de venkel mag in blokjes gesneden worden.
– Hak de champignons grof.
– Zet de 2 koekenpannen op het vuur met de boter.
– In de ene pan wordt de ui en knoflook gefruit, daarna samen met de venkel voor 5 minuten.
– In de andere pan bak je de champignons in 7 minuten gaar.
– Giet ondertussen de zoete aardappel af en stamp deze fijn samen met de crème fraîche, peper en zout.
– Schep het ui, knoflook, venkel mengsel door de zoete aardappel.
– Garneer met de champignons en een beetje loof van de venkel.
Smakelijk!
Variatietip:
– Probeer ook eens een stamppot van pastinaak! https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/stamppot-net-even-anders/
Bron: Boek: Voedzaam en snel, gezonde weekmenu’s