Dit lekkere stamppot herfstrecept is net even anders dan de ‘normale’ stamppot. De venkel zorgt voor een frisse anijssmaak en de champignons zorgen ervoor dat het lekker hartig is en dat allemaal in de basis van het zoete van de zoete aardappel. Zeker een aanrader voor de kids!

Voedingswaarden per persoon:

  •   495 kcal
  •   72 gr koolhydraten
  •   7 gr eiwitten
  •   17 gr vet
  •   13 gr vezels
  •   1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 700 gram zoete aardappel
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 venkel
– 100 gram champignons
– 30 gram roomboter
– 3 el crème fraîche
– peper en zout

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Benodigdheden:
– Snijplank
– Pan
– 2 koekenpannen

 

Zo maak je het:
– Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in 6 minuten gaar.
– Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn.
– Ontdoe de venkel van het loof en de stelen, bewaar wat loof voor de garnering op het laatst. De rest van de venkel mag in blokjes gesneden worden.
– Hak de champignons grof.
– Zet de 2 koekenpannen op het vuur met de boter.
– In de ene pan wordt de ui en knoflook gefruit, daarna samen met de venkel voor 5 minuten.
– In de andere pan bak je de champignons in 7 minuten gaar.
– Giet ondertussen de zoete aardappel af en stamp deze fijn samen met de crème fraîche, peper en zout.
– Schep het ui, knoflook, venkel mengsel door de zoete aardappel.
– Garneer met de champignons en een beetje loof van de venkel.

Smakelijk!

Variatietip:
– Probeer ook eens een stamppot van pastinaak! https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/stamppot-net-even-anders/

 

Bron: Boek: Voedzaam en snel, gezonde weekmenu’s

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking