Stamppot kennen we allemaal wel, iets Hollanders qua eten dan dit is er bijna niet. Dat daarin aardappelen het hoofdbestanddeel is weten we ook, maar als je een keer iets anders wilt is dit recept een goede variatie. Er zijn namelijk nog andere producten die voor en smeuïge stamppot kunnen zorgen, namelijk knolselderij en pastinaak. Daarbij serveren we geen traditionele rookworst, maar een heerlijk stukje zalm. Deze vette vis is wel calorierijk, maar boordevol goede vetzuren.

Voedingswaarden per persoon:

  • 862 kcal
  • 35 gram vet
  • 67 gram eiwit
  • 60 gram koolhydraten
  • 18 gram vezels
  • 4 gram zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 kleine knolselderij

– 2 pastinaken

– 50 ml magere melk

– 2 zalmfilets à 200 gram per stuk

– 80 gram rucola

– 10 zongedroogde tomaatjes

– 1 eetlepel olie

– peper

– ½ theelepel nootmuskaat

 

Benodigdheden:

– grote steelpan

– koekenpan

 

Bereidingstijd: 35 minuten

 

Zo maak je de stamppot:

– Zet de grote steelpan met het water op.

– Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd deze vervolgens in middelgrote blokjes.

– Kook deze in de steelpan in ongeveer 15 minuten gaar.

– Zet de koekenpan op en verhit hier de eetlepel olie in. Bak vervolgens de zalm zodat deze een krokant laagje krijgt, maar nog mooi roze en zacht is vanbinnen.

– Stamp de knolselderij en pastinaak fijn en voeg ondertussen de melk toe. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

– Voeg vervolgens de rucola en de zongedroogde tomaatjes toe en roer deze er doorheen.

– Server de stamppot samen met de zalm.

 

Variatietip:

– Wil je het gerecht vegetarisch maken? Dan vervang je de zalm voor een gekookt ei.

– Houd je niet van tomaten? Dan kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld kappertjes.

 

Bron: Boek ‘Eet als een expert’.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking