Met deze risotto zet je een hele lekkere maaltijd op tafel. Door de champignons en de zongedroogde tomaatjes heb je natuurlijke smaakmakers en zijn zout en peper bijna overbodig. Pas op en maak niet teveel, want het is erg machtig en lastig te bewaren om weer op te warmen.
Voedingswaarden per persoon:
- 443 kcal
- 62 gr koolhydraten
- 23 gr eiwitten
- 10 gr vet
- 4 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 120 gram risottorijst
– 1 groente bouillonblokje
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 250 gram (kastanje)champignons
– 300 gram spinazie
– 6 zongedroogde tomaten
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden:
– Steelpannetje
– Hapjespan of braadpan
– Wok
Zo maak je het:
– Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
– Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit deze samen met olie in de hapjespan.
– Bak de risottorijst 2 minuten mee. Voeg daarna een scheut bouillon toe. Voeg weer een scheut toe als de risotto bijna de bouillon heeft opgenomen.
– Snijd ondertussen de champignons en zongedroogde tomaatjes.
– Verhit in de wok olie en bak de champignons hierin. Als ze gaar zijn mag de spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij.
– Als de risotto gaar is voeg je er de 50 gram Parmezaanse kaas bij.
– Daarna spatel je de champignons, spinazie en zongedroogde tomaatjes door de rijst.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt elk gewenste groente gebruiken die je wil. Pas wel op met de hoeveel vocht die de groente afgeeft, daardoor kan je risotto wat natter worden.
Bron: Boek: Project gezond