Met deze risotto zet je een hele lekkere maaltijd op tafel. Door de champignons en de zongedroogde tomaatjes heb je natuurlijke smaakmakers en zijn zout en peper bijna overbodig. Pas op en maak niet teveel, want het is erg machtig en lastig te bewaren om weer op te warmen.

Voedingswaarden per persoon:

  •  443 kcal
  •  62 gr koolhydraten
  •  23 gr eiwitten
  •  10 gr vet
  •  4 gr vezels
  •  2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 120 gram risottorijst
– 1 groente bouillonblokje
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 250 gram (kastanje)champignons
– 300 gram spinazie
– 6 zongedroogde tomaten
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Benodigdheden:
– Steelpannetje
– Hapjespan of braadpan
– Wok

 

Zo maak je het:
– Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
– Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit deze samen met olie in de hapjespan.
– Bak de risottorijst 2 minuten mee. Voeg daarna een scheut bouillon toe. Voeg weer een scheut toe als de risotto bijna de bouillon heeft opgenomen.
– Snijd ondertussen de champignons en zongedroogde tomaatjes.
– Verhit in de wok olie en bak de champignons hierin. Als ze gaar zijn mag de spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij.
– Als de risotto gaar is voeg je er de 50 gram Parmezaanse kaas bij.
– Daarna spatel je de champignons, spinazie en zongedroogde tomaatjes door de rijst.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Je kunt elk gewenste groente gebruiken die je wil. Pas wel op met de hoeveel vocht die de groente afgeeft, daardoor kan je risotto wat natter worden.

 

Bron: Boek: Project gezond

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking