Een keer iets anders dan anders, een nieuw recept proberen of iets nieuws bedenken? Het valt niet altijd mee… Vaak komen we toch weer op dezelfde gerechten uit. Het lijkt altijd zoveel werk en tijd te kosten, maar vaak is het zo dat als je er eenmaal aan begint het reuze meevalt. Vandaag ga jij hiermee starten en variatie brengen in je voeding! Daarom staat vandaag op het menu: quinoasalade met granaatappelpitjes.

Voedingswaarden per persoon:

  • 5 kcal
  • 1 gr koolhydraten
  • 1 gr eiwitten
  • 31 gr vet
  • 9 gr vezels
  • 1 gr zout

Ingrediënten 2 personen:

  • 200 gr ongekookte quinoa
  • 475 ml water
  • ½ granaatappel
  • 60 gr geroosterde hazelnoten
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el balsamico azijn
  • ½ citroen
  • Snufje peper en zout

 

Zo maak je de quinoasalade met granaatappelpitjes:

  • Was de quinoa goed met water en kook het met 475ml water in een pan.
  • Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
  • Giet daarna de quinoa af en laat hem even uitlekken.
  • Maak ondertussen de dressing in de schaal waarin je de salade maakt.
  • Meng de azijn, citroensap, honing, peper en zout.
  • Snijd de bleekselderij in smalle stukjes en voeg dit toe aan de quinoa.
  • Voeg vervolgens ook de granaatappelpitjes van een halve granaatappel toe aan de quinoa met bleekselderij en meng dit geheel goed door elkaar.
  • Voeg tot slot de hazelnoten toe.
  • Serveer de salade met de blaadjes van de bleekselderij.

Eet smakelijk!

Variatietip:

Voor ieder gerecht geldt dat je zelf ingrediënten kunt toevoegen die je lekker vindt. Twijfel je over wat je toe kunt voegen? Extra groenten is altijd goed, je mag zoveel groenten op een dag als je maar wilt!

Bron: De website van culy.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking