Een keer iets anders dan anders, een nieuw recept proberen of iets nieuws bedenken? Het valt niet altijd mee… Vaak komen we toch weer op dezelfde gerechten uit. Het lijkt altijd zoveel werk en tijd te kosten, maar vaak is het zo dat als je er eenmaal aan begint het reuze meevalt. Vandaag ga jij hiermee starten en variatie brengen in je voeding! Daarom staat vandaag op het menu: quinoasalade met granaatappelpitjes.
Voedingswaarden per persoon:
- 5 kcal
- 1 gr koolhydraten
- 1 gr eiwitten
- 31 gr vet
- 9 gr vezels
- 1 gr zout

Ingrediënten 2 personen:
- 200 gr ongekookte quinoa
- 475 ml water
- ½ granaatappel
- 60 gr geroosterde hazelnoten
- 2 stelen bleekselderij
- 1 el honing
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el balsamico azijn
- ½ citroen
- Snufje peper en zout
Zo maak je de quinoasalade met granaatappelpitjes:
- Was de quinoa goed met water en kook het met 475ml water in een pan.
- Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
- Giet daarna de quinoa af en laat hem even uitlekken.
- Maak ondertussen de dressing in de schaal waarin je de salade maakt.
- Meng de azijn, citroensap, honing, peper en zout.
- Snijd de bleekselderij in smalle stukjes en voeg dit toe aan de quinoa.
- Voeg vervolgens ook de granaatappelpitjes van een halve granaatappel toe aan de quinoa met bleekselderij en meng dit geheel goed door elkaar.
- Voeg tot slot de hazelnoten toe.
- Serveer de salade met de blaadjes van de bleekselderij.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Voor ieder gerecht geldt dat je zelf ingrediënten kunt toevoegen die je lekker vindt. Twijfel je over wat je toe kunt voegen? Extra groenten is altijd goed, je mag zoveel groenten op een dag als je maar wilt!
- Heb je bleekselderij over? Gebruik dit dan in een ander recept, neem als voorbeeld de bleekselderij- kerriesalade https://optimumchange-old.swlogin.nl/selderij-kerriesalade/
- Maak wat extra salade, zodat je deze mee kunt nemen voor onderweg, tijdens het werk of voor op vakantie!
Bron: De website van culy.nl