Ben jij op zoek naar een lekker recept dat rijk is aan vitamine D? Neem dan deze quinoasalade met makreel, paddenstoelen en avocado! Binnen 15 minuten heb jij deze heerlijke salade op tafel staan, dus ga snel naar de winkel en geniet!

Zoals je waarschijnlijk al weet haal je de meeste vitamine D via de huid uit zonlicht. Maar je kunt vitamine D ook uit je voeding halen! Vette vissen zoals haring, zalm en makreel bevatten veel vitamine D. In mindere mate bevindt dit zich ook in eieren, vlees, halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Je lichaam neemt het beste (zo’n 80%) vitamine D op uit je voeding als daar vet of olie in verwerkt zit. Genoeg reden om te gaan genieten van deze salade!
Voedingswaarden per persoon:
• 525 kcal
• 38 gr koolhydraten
• 26 gr eiwitten
• 28 gr vet
• 11 gr vezels
• 1 gr zout
Ingrediënten 2 personen:
• 100 gr quinoa
• 150 gr paddenstoelen
• ½ avocado
• 100 gr gerookte makreel
• 100 gr linzen uit blik
• 75 gr sla melange
• 1 knoflookteen
• Snufje zout
Benodigdheden:
– 2 salade/pastaborden.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Zo maak je de quinoasalade:
• Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
• Bak de paddenstoelen in een pan en pers de knoflook daarbij uit. Laat dit rustig mee bakken totdat de paddenstoelen beetgaar zijn.
• Snijd ondertussen de halve avocado in blokjes.
• Laat de linzen uitlekken.
• Verdeel de quinoa, linzen, paddenstoelen en sla over twee salade/pastaborden en meng dit geheel door elkaar.
• Verdeel vervolgens de avocado en makreel in stukjes over de twee salades heen.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Zin in een andere variant? Probeer eens het volgende recept en proef welke jij het lekkerste vindt! Onze tip:
– Probeer eens de gerookte makreel met avocado, spinazie, komkommer, rode paprika, paar blaadjes munt, olijfolie, citroensap met een snufje peper en zout. Een heerlijke salade voor de lunch!
– Makreel kun je overal in gebruiken. Zo kun je makreelsalade maken voor op je boterham of maak je een heerlijk pastagerecht voor het diner.
– Vind je de salade wat flauw? Voeg wat kruiden toe die jij lekker vindt om je gerecht meer smaak te geven!
Bron: de website van foody.nl.