Popcorn is een gezonde snack die vaak wordt vergeten, maar welke juist zo lekker is! Zeker nu het snel donker is buiten blijven we liever binnen en kruipen op de bank voor een goede film. Vaak willen we daar ook wat lekkers bij. Popcorn is een perfecte oplossing voor een gezonde en lekkere snack!
Doordat je zelf de popcorn maakt bepaal je ook welke kruiden je toevoegt. Ga op zoek welke kruiden jij het lekkerste vind en geniet van een heerlijke snack!
Voedingswaarden per portie:
- 125.3 kcal
- 19.6 gr koolhydraten
- 3.1 gr eiwitten
- 3.7 gr vet
- 0.6 gr vezels
- 0.01 gr zout

Ingrediënten 2 porties:
- Scheutje olie
- 50 gram pofmaïs
- Chili/ cayennepeper
Zo maak je popcorn:
- Giet een scheutje olie in een pan en warm dit op.
- Zodra de olie goed warm is voeg je de pofmaïs toe.
- Schud met de pan zodat alle maïskorrels bedekt zijn met olie.
- Doe een deksel op de pan en wacht tot je de maïs hoort poffen.
- Zet het vuur uit zodra de maïs klaar is met poffen.
- Voeg een mespunt chili- en/ of cayennepeper toe voor een pittige variant.
En klaar is je popcorn, eet smakelijk!
Variatietip:
Je kunt de popcorn naar eigen smaak brengen door andere kruiden toe te voegen. Onze tip:
- Voeg 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn en/ of edelgistvlokken toe.
Bron: Het boek Eet als een expert van I’m a Foodie