De herfst is weer begonnen. De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en het is weer eerder donker. Bij dit seizoen horen heerlijke warme gerechten. Wij hebben voor jullie een heerlijke pompoensoep uitgeprobeerd. Super makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker!

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding:

Neem de pompoen, was deze en snijd hem in stukken. Verwijder de zaadjes maar schil de pompoen niet. Is veel te veel gedoe en echt niet nodig om deze te verwijderen.

Hak de teentjes knoflook en ui fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 10 minuten op laag vuur.

Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer de soep met crème fraîche of probeer eens wat anders, zoals geitenkaas. Garneer de soep nog met spekjes of croutons.

Eet smakelijk!!

Is de soep goed bevallen? Probeer dan eens de Oosterse variant. Fruit één eetlepel currypasta mee met de ui en knoflook en vervang 400 ml water door één blikje kokosmelk. Garneer de soep met koriander. Ook kun je een combinatie maken met pompoen en wortel of pompoen en paprika.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking