Met dit koude weer en de donkere dagen is het een heerlijk idee om met een stuk cake en thee op de bank te ploffen. En laat dit stuk cake ook nog een gezonde keuze zijn! Ga lekker aan de slag en verwen jezelf en je gasten met pompoencake. Dit lekkernij is voor 10 personen.

Voedingswaarden per plak:

  • 72 kcal
  • 17.6 gr koolhydraten
  • 7.5 gr eiwitten
  • 7.5 gr vet
  • 2.6 gr vezels
  • 0 gr zout

Ingrediënten pompoencake:

  • 400 gr pompoen
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 200 gr havermout
  • 3 dadels
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 3 eieren
  • 30 gr pecannoten
  • 30 gr rozijnen
  • 3 el pompoenpitten
  • 100 gr ricotta

Zo maak je de pompoencake:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in.
  • Schil de pompoen, verwijder de draden en de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Breng de pompoen in een pan met water aan de kook, en kook het in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de speculaaskruiden, gemberpoeder, bakpoeder en havermout aan de pompoenpuree.
  • Ontpit de dadels en hak dit in een keukenmachine fijn.
  • Voeg de yoghurt toe en mix opnieuw.
  • Meng de eieren erdoor en voeg het dadelmengsel vervolgens toe aan de pompoenpuree.
  • Voeg de helft van de pecannoten, rozijnen en pompoenpitten toe, roer het goed door en doe de helft van dit deeg in een ingevette bakvorm.
  • Bedek het deeg met een laagje ricotta en stort het restant van het deeg er bovenop.
  • Garneer met de overige pecannoten, rozijnen en pompoenpitten.
  • Bak de pompoencake goudbruin in 50-60 minuten.

Eet smakelijk!

Bron: I’M A FOODIE

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking