Dit is een gemakkelijk ovenrecept en het meest daarvan komt uit je voorraadkast. Geen excuus meer dat je niks in huis hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Je kunt het ook nog eens van tevoren voorbereiden en als de schotel in de oven staat kun je vast de keuken opruimen zodat je na het eten gelijk klaar bent.

Voedingswaarden per persoon:
- 449 kcal
- 30 gr koolhydraten
- 40 gr eiwitten
- 16 gr vet
- 9 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 150 gram volkorenpasta
– 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
– 1 eetlepel kappertjes
– 200 gram broccoliroosjes (uit de diepvries)
– 200 gram tomatenblokjes uit blik
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– Tijm
– Cayennepeper
– 1 blikje tomatenpuree
– 65 gram ricotta
– Handje geraspte 30+ kaas
Bereidingstijd: 30 min + 20 min oventijd
Benodigdheden:
– Steelpan
– Koekenpan
– Oven
– Ovenschaal
Zo maak je het:
– Stel de oven in op 200 graden.
– Kook de pasta bijna gaar in 10 minuten.
– Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
– Giet de pasta af en en bewaar wat van het kookvocht.
– Bereid de broccoliroosjes beetgaar in 3 minuten in een pan met water en spoel daarna af met koud water.
– Haal de tonijn uit het blik en laat deze uitlekken.
– Fruit de ui en knoflook in een koekenpan en voeg daarbij de tomatenpuree en tomatenblokjes. Voeg naar smaak de hoeveelheid tijm en cayennepeper toe.
– Doe de pasta, broccoli, tonijn en kappertjes bij de saus en schep deze voorzichtig door. Om het wat smeuïger te maken voeg je 2 eetlepels van het kookvocht toe.
– Doe dit alles in de ovenschaal en verdeel daar de ricotta en geraspte kaas overheen.
– Zet de schaal in de oven, ongeveer 20 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt natuurlijk elk soort groente gebruiken die jij lekker vindt.
Bron: leukerecepten.nl