Munt kennen we allemaal wel van de verse muntthee, het takje in je flesje water of de smaak in je tandpasta of kauwgom, maar je kunt er veel meer mee. Gebruik het eens in je eten, bijvoorbeeld in dit pastagerecht waarbij je een eigen muntpesto maakt. De munt geeft dit gerecht een frisse en zomerse smaak en is daarmee een goede tegenhanger van de romige feta. De walnoten zorgen ervoor dat je goede plantaardige vetzuren binnenkrijgt, maar let wel op. Voeg er niet te veel aan toe want noten zijn erg calorierijk, dus een handje noten waarbij je je vingers nog kunt sluiten is meer dan genoeg.

Voedingswaarden per persoon:

  • 639 kcal
  • 26 gr koolhydraten
  • 23 gr eiwitten
  • 47 gr vet
  • 9 gr vezels
  • 2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 125 gram volkoren spaghetti

– 175 gram doperwten

– 15 gram munt

– 100 gram feta

– 80 gram walnoten

– 2 handen rucola

– olijfolie

 

Bereidingstijd: 15 minuten.

 

Benodigdheden:

– Pan

– Koekenpan

– Keukenmachine of staafmixer

– Maatbeker

 

Zo maak je de pasta met muntpesto:

– Kook de spaghetti in de pan volgens de verpakking.

– Zet de koekenpan op het vuur en verhit een scheut olie. Bak vervolgens de doperwten ongeveer 3 minuten.

– Doe 60 gram walnoten, 75 gram van de feta en de munt samen met 5 eetlepels olijfolie en wat peper en zout in de keukenmachine of maatbeker en maal dit tot een gladde pesto.

– De rest van de walnoten hak je in grove stukken en verbrokkel de rest van de feta.

– Meng de spaghetti en doperwten met de muntpesto en verdeel dit over 2 borden. Top het af met de rucola, walnoten en feta.

 

Variatietip:

– Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken, bijvoorbeeld penne of fusilli.

– In plaats van munt kun je ook een ander vers kruid gebruiken, zoals basilicum.

– De doperwten kunnen worden vervangen door een andere peulvrucht, bijvoorbeeld kikkererwten.

– In plaats van feta kan er ook mozzarella gebruikt worden.

 

Bron: chickslovefood.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking