Munt kennen we allemaal wel van de verse muntthee, het takje in je flesje water of de smaak in je tandpasta of kauwgom, maar je kunt er veel meer mee. Gebruik het eens in je eten, bijvoorbeeld in dit pastagerecht waarbij je een eigen muntpesto maakt. De munt geeft dit gerecht een frisse en zomerse smaak en is daarmee een goede tegenhanger van de romige feta. De walnoten zorgen ervoor dat je goede plantaardige vetzuren binnenkrijgt, maar let wel op. Voeg er niet te veel aan toe want noten zijn erg calorierijk, dus een handje noten waarbij je je vingers nog kunt sluiten is meer dan genoeg.

Voedingswaarden per persoon:
- 639 kcal
- 26 gr koolhydraten
- 23 gr eiwitten
- 47 gr vet
- 9 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 125 gram volkoren spaghetti
– 175 gram doperwten
– 15 gram munt
– 100 gram feta
– 80 gram walnoten
– 2 handen rucola
– olijfolie
Bereidingstijd: 15 minuten.
Benodigdheden:
– Pan
– Koekenpan
– Keukenmachine of staafmixer
– Maatbeker
Zo maak je de pasta met muntpesto:
– Kook de spaghetti in de pan volgens de verpakking.
– Zet de koekenpan op het vuur en verhit een scheut olie. Bak vervolgens de doperwten ongeveer 3 minuten.
– Doe 60 gram walnoten, 75 gram van de feta en de munt samen met 5 eetlepels olijfolie en wat peper en zout in de keukenmachine of maatbeker en maal dit tot een gladde pesto.
– De rest van de walnoten hak je in grove stukken en verbrokkel de rest van de feta.
– Meng de spaghetti en doperwten met de muntpesto en verdeel dit over 2 borden. Top het af met de rucola, walnoten en feta.
Variatietip:
– Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken, bijvoorbeeld penne of fusilli.
– In plaats van munt kun je ook een ander vers kruid gebruiken, zoals basilicum.
– De doperwten kunnen worden vervangen door een andere peulvrucht, bijvoorbeeld kikkererwten.
– In plaats van feta kan er ook mozzarella gebruikt worden.
Bron: chickslovefood.nl