De oven is heel gemakkelijk om meerdere onderdelen van je maaltijd in te bereiden. Je zet het erin, je hebt er verder weinig omkijken meer naar en daarna zet je het gelijk op tafel.

In dit gerecht gaat alles de oven in en heb je een voedzame maaltijd met veel eiwitten en relatief weinig vetten op een bakplaat. De tonijn zorgt voor het hoge eiwitgehalte en deze bakplaat zit boordevol groente.

Voedingswaarden per persoon:

  • 626 kcal
  • 53 gr koolhydraten
  • 51 gr eiwitten
  • 22 gr vet
  • 8 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 200 gram courgette

– 2 paksoi

– 4 el sesamolie

– 240 gram tonijnmoten

– 1 el sesamzaad

– 2 el limoensap

– 2 el sojasaus

– 4 cm verse gember

– 1 tl chilivlokken

– 400 gram cannellinibonen

 

Bereidingstijd: 25 minuten

Voorbereiden 10 minuten

Oven: 15 minuten

 

Benodigdheden:

– Grote ovenschaal

– Snijplank

– Grote kom

 

 

Zo maak je de tonijn ovenschotel:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.

– Haal de cannellinibonen uit het blik en laat ze uitlekken.

– Snijd de courgette in halve maantjes van 5 mm.

– Haal de paksoi uit elkaar in 8 losse stukken.

– Rasp de gember.

– Meng de courgette en paksoi met 1 eetlepel sesamolie in de ovenschaal.

– Leg daarboven op de tonijn en smeer deze in met 1 eetlepel sesamolie.

– Strooi daarover het sesamzaad en zet de ovenschaal voor 10-20 minuten in de oven totdat de tonijn gaar is naar wens.

– Ondertussen meng je in een grote kom de twee resterende eetlepels sesamolie met het limoensap, sojasaus, gember en chilivlokken.

– Haal hier twee eetlepels uit en bewaar deze. Door de rest meng je de cannellinibonen.

– Zodra de tonijn de juiste garing heeft, roer je de cannellinibonen door de groente.

– Als laatste giet je de overige dressing over de vis.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Je kunt natuurlijk alle soorten vis gebruik die jij lekker vindt.

– Ook kun je variëren in de soort groente en bonen.

 

Bron:

Boek: De snelle bakplaat – Rukmini Iyer

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking