Het is een gezond en eiwitrijk gerecht wat rijk is aan vitamine D, een vitamine die in deze donkere maanden zeker mag worden aangevuld door voeding.
Dit is een perfect gerecht als tussendoortje (halveer de wrap) of als lunch. Benieuwd naar dit recept? Lees snel verder en ga aan de slag!
Voedingswaarden per wrap:
- 229.5 kcal
- 9.6 gr koolhydraten
- 20 gr eiwitten
- 20 gr vet
- 2 gr vezels
- 2 gr zout

Ingrediënten:
- 6 eieren
- Scheutje melk
- 1 el vers gesneden bieslook
- Snufje peper en zout
- Olijfolie
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 4 eetlepels ricotta
- 4 plakken zalm
- 4 plukken rucola melange
- Prikkers
Zo maak je de omelet wrap met zalm:
- Klop de eieren los met een scheutje melk.
- Voeg de kruiden toe aan het eimengsel.
- Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur, voeg de olijfolie toe en giet ¼ van het eimengsel in de pan.
- Maak een dunne wrap. Gaar beide kanten zodat het eigeel gestold is.
- Bak op dezelfde manier de andere 3 wraps.
- Breng de ricotta op smaak met peper en zout.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes klein en voeg ze toe aan de ricotta.
- Smeer een lepel ricotta op de omelet wrap, leg een plak zalm erop met een pluk sla.
- Snijd elke omelet wrap door midden, rol de wrap op en zet de wrap vast met een prikker.
Veel succes en eet smakelijk!!