Gezond en verantwoord eten hoeft niet altijd veel geld te kosten of veel bereidingstijd in beslag te nemen, in tegendeel zelfs. Het is dan wel fijn dat je recepten hebt die gemakkelijk te bereiden zijn en ook nog eens lekker smaken. Dit is een perfect recept wanneer je snel een lekker en gezond gerecht op tafel wilt zetten.

Dit recept is geschikt voor mensen die bewust bezig zijn om minder zout in hun voeding te verwerken. Ook voor mensen met een verhoogd cholesterol of diabetes is dit recept een aanrader. Probeer het zelf eens uit!

Voedingswaarden per portie:

  • 555 kcal
  • 70 gr koolhydraten
  • 30 gr eiwitten
  • 15 gr vet
  • 10 gr vezels
  • 7 gr zout

Ingrediënten (2 personen):

  • 150-200 gram volkoren noodles
  • 150 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak roerbakgroente (400 gram)
  • 2 eetlepel zwarte bonenroerbaksaus

Zo maak je noodles met zalm en roerbakgroente

  • Kook de noodles in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  • Voeg de zalmfilet, de roerbaksaus en 100ml heet water toe en breng dit aan de kook.
  • Laat de gare noodles uitlekken en schep dit door het groente-zalm mengsel.
  • Warm het geheel goed door tot de zalm gaar is.

Eet smakelijk!

Bron: Het Voedingscentrum

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking