Gezond en verantwoord eten hoeft niet altijd veel geld te kosten of veel bereidingstijd in beslag te nemen, in tegendeel zelfs. Het is dan wel fijn dat je recepten hebt die gemakkelijk te bereiden zijn en ook nog eens lekker smaken. Dit is een perfect recept wanneer je snel een lekker en gezond gerecht op tafel wilt zetten.
Dit recept is geschikt voor mensen die bewust bezig zijn om minder zout in hun voeding te verwerken. Ook voor mensen met een verhoogd cholesterol of diabetes is dit recept een aanrader. Probeer het zelf eens uit!
Voedingswaarden per portie:
- 555 kcal
- 70 gr koolhydraten
- 30 gr eiwitten
- 15 gr vet
- 10 gr vezels
- 7 gr zout
Ingrediënten (2 personen):
- 150-200 gram volkoren noodles
- 150 gram zalmfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 zak roerbakgroente (400 gram)
- 2 eetlepel zwarte bonenroerbaksaus

Zo maak je noodles met zalm en roerbakgroente
- Kook de noodles in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de zalmfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Voeg de zalmfilet, de roerbaksaus en 100ml heet water toe en breng dit aan de kook.
- Laat de gare noodles uitlekken en schep dit door het groente-zalm mengsel.
- Warm het geheel goed door tot de zalm gaar is.
Eet smakelijk!
Bron: Het Voedingscentrum