Variatie in je voeding is erg belangrijk! Maar toch grijpen we snel naar de zelfde producten, logisch want je weet dat je dit lust en ook is het handig omdat je al precies weet wat je ermee gaat maken en hoe je het moet klaarmaken. Toch is het goed om af en toe variatie toe te passen. Daarom heb ik een keer voor een andere groente gekozen, namelijk de Chinese kool. Hieronder vind je een recept voor 4 personen. Erg lekker en makkelijk!!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 g eiernoodles
  • 500 g kip
  • 1 ui
  • 1 Chinese kool
  • 95 g boemboe bami goreng
  • 100 ml halfvolle melk

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie 565 kcal
Eiwit 42 g
koolhydraten 57 g
Vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g

Bereiding:

  • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de kip in blokjes en snipper de ui. Snijd de kool in dunne reepjes.
  • Roerbak de kip 3 min. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de boemboe toe en bak deze 1 min. mee. Voeg al roerend de melk toe en daarna de Chinese kool. Laat nog 5 min. stoven.
  • Verdeel de noodles over kommen of borden en schep de kip en kool erover. Om het extra lekker te maken kun je nog twee eetlepels gebakken uitjes toevoegen!! Smakelijk eten!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking