Hierdoor krijg je veel voedingsstoffen binnen waardoor je lichaam snel hersteld na bijvoorbeeld een gezellige avond carnaval. Misosoep is zeker het proberen waard!

Voedingswaarden per portie:

  • 1 kcal
  • 8 gr koolhydraten
  • 8 gr eiwitten
  • 6 gr vet
  • 9 gr vezels
  • 8 gr zout

Ingrediënten 2 personen:

  • 2 stuks bosuitjes
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 stuk instant misosoep
  • 100 gr kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 struik paksoi
  • 200 gr peultjes
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk rode peper
  • 125 gr taugé
  • 500 ml water

 

Zo maak je misosoep:

  • Hak de knoflook fijn en meng dit met de geraspte gember. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in dunne stukjes.
  • Voeg de ingrediënten toe aan de 500ml water en breng dit in een middelgrote pan aan de kook. Laat dit 1 minuut koken.
  • Snijd de kabeljauwfilet in stukken.
  • Voeg de vis en de peultjes toe aan het water en breng dit aan de kook.
  • Laat alles 2 minuten doorkoken.
  • Snijd ondertussen de paprika, paksoi en bosuitjes en voeg dit toe aan het water.
  • Laat alles nogmaals een minuut koken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de instant misosoep pasta toe. Roer het geheel nog even goed door.
  • Pak grote soepkommen of diepe grote borden en leg daar wat taugé in.
  • Schenk vervolgens de soep eroverheen, en je misosoep is klaar!

Eet smakelijk!

Variatietips:

  • Eet je liever geen vis? Neem dan in plaats van de kabeljauwfilet, tofu of een gepocheerd ei.
  • Met de groente kun je maximaal variëren. Geen tijd of zin om alles zelf te snijden? Neem dan een zak voorgesneden Japanse wokgroente.

Bron: De website van supersnelgezond.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking