Vind jij het lastig om een gezonde lunch mee te nemen naar je werk? In de ochtend geen zin hebben om iets te maken en in de middag op kantoor dan maar snel even iets te halen? Met deze ‘Salad in a jar’ is er geen excuus meer, want deze kun je de avond van tevoren al maken. Deze zomerse Mexicaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken. Bovendien is deze salade gemakkelijk mee te nemen en te bewaren in de koelkast op je werk.

Voedingswaarden per persoon:
- 502 kCal
- 34 gr koolhydraten
- 14 gr eiwitten
- 30 gr vet
- 18 gr vezels
- 0,8 gr zout
Ingrediënten voor 1 persoon:
Salade
– Halve rode ui
– Halve rode paprika
– Halve avocado
– Eén tomaat
– Hoeveelheid sla naar keuze
– 50 gram mais
– 50 gram kidneybonen
– 50 gram zwarte bonen
Dressing
– ¼ theelepel citroenrasp
– 1 theelepel sap van een citroen
– ½ theelepel dijonmosterd
– ½ theelepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel extra vergine olijfolie
– snufje zout en peper
Benodigdheden:
– wekpot of een andere goed afsluitbare pot
– klein potje met deksel
Bereidingstijd: 15 minuten
Zo maak je de Mexicaanse salad in a jar:
Salade
– Snijd de groente in kleine blokjes.
– Doe alle ingrediënten voor de salade in de wekpot.
Dressing
– Doe het citroensap, de rasp, de mosterd, olijfolie en knoflook in het kleine potje en voeg daarbij zout en peper toe.
– Deksel erop draaien en schudden.
Variatietip:
– Je kunt variëren in de soorten sla, bijvoorbeeld rucola, veldsla of botersla.
– Variatie in soorten groenten en bonen is mogelijk, bijvoorbeeld radijsjes of kikkererwten.
Bron: De website van jobat.be en het kookboek Salad in a jar.