Vind jij het lastig om een gezonde lunch mee te nemen naar je werk? In de ochtend geen zin hebben om iets te maken en in de middag op kantoor dan maar snel even iets te halen? Met deze ‘Salad in a jar’ is er geen excuus meer, want deze kun je de avond van tevoren al maken. Deze zomerse Mexicaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken. Bovendien is deze salade gemakkelijk mee te nemen en te bewaren in de koelkast op je werk.

Voedingswaarden per persoon:

  • 502 kCal
  • 34 gr koolhydraten
  • 14 gr eiwitten
  • 30 gr vet
  • 18 gr vezels
  • 0,8 gr zout

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

Salade

– Halve rode ui

– Halve rode paprika

– Halve avocado

– Eén tomaat

– Hoeveelheid sla naar keuze

– 50 gram mais

– 50 gram kidneybonen

– 50 gram zwarte bonen

 

Dressing

– ¼ theelepel citroenrasp

– 1 theelepel sap van een citroen

– ½ theelepel dijonmosterd

– ½ theelepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel extra vergine olijfolie

– snufje zout en peper

 

Benodigdheden:

– wekpot of een andere goed afsluitbare pot

– klein potje met deksel

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Zo maak je de Mexicaanse salad in a jar:

Salade

– Snijd de groente in kleine blokjes.

– Doe alle ingrediënten voor de salade in de wekpot.

 

Dressing

– Doe het citroensap, de rasp, de mosterd, olijfolie en knoflook in het kleine potje en voeg daarbij zout en peper toe.

– Deksel erop draaien en schudden.

 

Variatietip:

– Je kunt variëren in de soorten sla, bijvoorbeeld rucola, veldsla of botersla.

– Variatie in soorten groenten en bonen is mogelijk, bijvoorbeeld radijsjes of kikkererwten.

 

Bron: De website van jobat.be en het kookboek Salad in a jar.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking