Heb jij binnenkort een barbecue of zin in een salade die net wat anders is dan anders? Maak dan deze linzensalade. Linzen zitten vol ijzer, vezels en eiwitten en is erg voedzaam. Net als aardappelen bevatten linzen zetmeel wat ons langdurige energie geeft en zorgt voor een goede bloedsuikerspiegel. Naast het feit dat linzen erg lekker zijn in diverse gerechten bevatten ze veel sporenelementen, plantaardige eiwitten, vitaminen B en flink wat antioxidanten. Een winst dus voor je gezondheid!
Voedingswaarden per persoon:
- 5 kcal
- 4 gr koolhydraten
- 24 gr eiwitten
- 4 gr vet
- 7 gr vezels
- 5 gr zout

Ingrediënten 2 personen:
- 260 gr linzen
- 1 kleine rode ui
- 1 avocado
- 10 cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- 2 handjes rucola sla
- 10 fetablokjes light
Zo maak je de linzen salade:
- Kook de linzen zoals op de verpakking staat beschreven.
- Snijd ondertussen de avocado, rode ui en de komkommer in blokjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Pak twee mooie kommen en bedek de bodem met rucola sla en linzen.
- Leg vervolgens alle gesneden groenten in de kommen.
- Serveer met de fetablokjes op de top van de salade en bestrooi eventueel wat rucola sla over de salade.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Je kunt natuurlijk de fetablokjes weglaten en in plaats hiervan mozzarella gebruiken, of andere kaas of juist helemaal geen kaas. Kijk wat jij lekker vindt!
Bron: Uit de eigen keuken.