We horen je al denken, wat is gremolata eigenlijk? Gremolata is een Italiaans fris mengsel wat bestaat uit citroenschil, knoflook en peterselie. Dit is een heerlijke dressing bij zowel de lamskotelet, de aardappelen en de tuinbonen!

Dit gezonde en verantwoorde gerecht bevat bijna geen zout of verzadigde vetten. Probeer eens wat anders en verwen jezelf met dit gerecht! Het is gemakkelijk te bereiden en binnen 30 minuten heb je alles op tafel staan.

Voedingswaarden per persoon:

  • 600 kcal
  • 55 gr koolhydraten
  • 30 gr eiwitten
  • 25 gr vet
  • 15 gr vezels
  • 2 gr zout

Ingrediënten (2 personen):

  • 6 aardappelen
  • ½ citroen (alleen de schil)
  • 4 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lamskoteletten
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram tuinbonen (gedopt of uit de vriezer)

Zo maak je lamskoteletten met gremolata

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodem water in 20 minuten gaar en doe hierbij de deksel op de pan.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil.
  • Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  • Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Bestrooi de lamskoteletten met peper.
  • Bak de lamskoteletten in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  • Kook de tuinbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
  • Neem de koteletten uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
  • Strooi de gremolata over de lamskoteletten.
  • Giet 75ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de pan bodem.
  • Serveer de jus bij het vlees.

Eet smakelijk!

Tip  voor citroen:

  • Omdat alleen de schil is geraspt kun je het sap van de citroen nog gebruiken voor eventuele andere gerechten of voor in de thee? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar. Heb je nog een halve citroen over? Bewaar deze met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Bron: Het Voedingscentrum

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking