We horen je al denken, wat is gremolata eigenlijk? Gremolata is een Italiaans fris mengsel wat bestaat uit citroenschil, knoflook en peterselie. Dit is een heerlijke dressing bij zowel de lamskotelet, de aardappelen en de tuinbonen!
Dit gezonde en verantwoorde gerecht bevat bijna geen zout of verzadigde vetten. Probeer eens wat anders en verwen jezelf met dit gerecht! Het is gemakkelijk te bereiden en binnen 30 minuten heb je alles op tafel staan.
Voedingswaarden per persoon:
- 600 kcal
- 55 gr koolhydraten
- 30 gr eiwitten
- 25 gr vet
- 15 gr vezels
- 2 gr zout

Ingrediënten (2 personen):
- 6 aardappelen
- ½ citroen (alleen de schil)
- 4 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 4 lamskoteletten
- Peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram tuinbonen (gedopt of uit de vriezer)
Zo maak je lamskoteletten met gremolata
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodem water in 20 minuten gaar en doe hierbij de deksel op de pan.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bestrooi de lamskoteletten met peper.
- Bak de lamskoteletten in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Kook de tuinbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
- Neem de koteletten uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
- Strooi de gremolata over de lamskoteletten.
- Giet 75ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de pan bodem.
- Serveer de jus bij het vlees.
Eet smakelijk!
Tip voor citroen:
- Omdat alleen de schil is geraspt kun je het sap van de citroen nog gebruiken voor eventuele andere gerechten of voor in de thee? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar. Heb je nog een halve citroen over? Bewaar deze met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Bron: Het Voedingscentrum