Het is vandaag de dag van de arbeid. En ondanks dat wij in Nederland wel gewoon moeten werken is het feestdag. En bij feest hoort taart! Dus delen wij graag dit recept van een verantwoorde kwarktaart met jullie.
Voedingswaarde per stukje taart:
- 172 kcal
- 15,5 gr koolhydraten
- 6,5 gr eiwitten
- 8,6 gr vetten
Ingrediënten:
- 60 gr havermeel (of vermalen havermout)
- 20 gr roomboter
- 50 gr hazelnoten
- 100 gr dadels
- 1 tl kaneel
- 6 el honing
- 4 blaadjes gelatine
- 200 gr magere kwark
- 200 gr aardbeien (+ extra om te garneren)
- 100 gr blauwe bessen (+ extra om te garneren)
- 2 el kokosrasp
- 1 handje frambozen

Zo maak je de taart:
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van circa 30 centimeter met bakpapier.
- Meng het havermeel, de roomboter, de hazelnoten, de dadels, kaneel en 3 eetlepels honing door elkaar in de keukenmachine tot een dik beslag.
- Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm, en druk aan met een lepel. Het beslag is erg plakkerig dus je kunt het beste af en toe je lepel even een beetje nat maken.
- Bak de bodem 20 minuten in de oven, laat vervolgens goed afkoelen.
- Leg de gelatine in koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
- Mix ondertussen de kwark, de aardbeien, de blauwe bessen, de kokos en de overige honing in een blender door elkaar tot een glad geheel.
- Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat deze vervolgens oplossen in het kokende water.
- Meng nu de gelatine goed door het kwarkmengsel en verdeel het kwarkmengsel over de bodem, laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de taart met wat extra aardbeien, de frambozen en de blauwe bessen.
- Enjoy!!
Bron: chicklovefood