Bij gezonde tussendoortjes denk je misschien al gauw aan fruit of groenten, maar er is (gelukkig) meer gezonds dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijke kwarkbrood? Het lijkt een beetje op bananenbrood, maar dan met beduidend minder banaan en dus mét kwark. Een warme kop thee erbij en smullen maar!
Een plak van zo’n 50 gram bevat circa 110 kcal. Twee plakjes vullen aardig en zijn dus een prima ontbijtje!
Ingrediënten:
Kwarkbrood
- 150 gr havermoutmeel, vermaal de havermout tot fijn meel
- 100 gr boekweitmeel, je kunt ook variëren en kiezen voor speltmeel of amandelmeel
- 250 gr magere kwark
- 1 ei
- 1 banaan
- 2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)
Toppings/vulling kwarkbrood:
- 1 peer (geschild en in blokjes)
- 30 gr noten (ongezouten, ongebrand)
- 15 gr rozijnen

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine of met de blender goed door elkaar.
- Meng het havermoutmeel, het boekweitmeel, het zout, bakpoeder en de kaneel in een beslagkom.
- Voeg het kwarkmengsel hier aan toe en meng dit goed door elkaar. Het wordt een vrij stevig en taai deeg.
- Roer tot slot de peer, noten en rozijnen met een lepel of spatel door het deeg.
- Vet je bakblik goed in of bekleed het blik met bakpapier.
- Schep het deeg in het bakblik en ‘duw’ het deeg goed aan in het blik.
- Zet het brood in de oven en bak gedurende 45 minuten tot een mooie cake.
- Altijd even tussendoor kijken of de bovenkant niet te donker wordt. Indien het te donker wordt, kun je het kwarkbrood afdekken met zilverfolie.
Als het kwarkbrood is afgekoeld, snijd het in plakjes en genieten maar!
Bron: www.ilovehealth.nl