Bij gezonde tussendoortjes denk je misschien al gauw aan fruit of groenten, maar er is (gelukkig) meer gezonds dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijke kwarkbrood? Het lijkt een beetje op bananenbrood, maar dan met beduidend minder banaan en dus mét kwark. Een warme kop thee erbij en smullen maar!

Een plak van zo’n 50 gram bevat circa 110 kcal. Twee plakjes vullen aardig en zijn dus een prima ontbijtje!

Ingrediënten:

Kwarkbrood

  • 150 gr havermoutmeel, vermaal de havermout tot fijn meel
  • 100 gr boekweitmeel, je kunt ook variëren en kiezen voor speltmeel of amandelmeel
  • 250 gr magere kwark
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)

Toppings/vulling kwarkbrood:

  • 1 peer (geschild en in blokjes)
  • 30 gr noten (ongezouten, ongebrand)
  • 15 gr rozijnen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine of met de blender goed door elkaar.
  • Meng het havermoutmeel, het boekweitmeel, het zout, bakpoeder en de kaneel in een beslagkom.
  • Voeg het kwarkmengsel hier aan toe en meng dit goed door elkaar. Het wordt een vrij stevig en taai deeg.
  • Roer tot slot de peer, noten en rozijnen met een lepel of spatel door het deeg.
  • Vet je bakblik goed in of bekleed het blik met bakpapier.
  • Schep het deeg in het bakblik en ‘duw’ het deeg goed aan in het blik.
  • Zet het brood in de oven en bak gedurende 45 minuten tot een mooie cake.
  • Altijd even tussendoor kijken of de bovenkant niet te donker wordt. Indien het te donker wordt, kun je het kwarkbrood afdekken met zilverfolie.

Als het kwarkbrood is afgekoeld, snijd het in plakjes en genieten maar!

Bron: www.ilovehealth.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking