Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond. Dit is geen ramp want wij hebben een heerlijk zalmrecept dat zich uitstekend leent voor vanavond bij een lekkere frisse salade.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmmoten met huid
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 80 gr hazelnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 1 tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tahini yoghurt

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el Tahin
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen

Voedingswaarde per persoon

  • Kcal 641
  • Koolhydraten 5,3g
  • Eiwit 37,3g
  • Vet 52,7g
  • Vezels 3,2g

Zo maak je het (bereidingstijd 25min)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel (of gebruik een keukenmachine). Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt dus stamp het niet te fijn. Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng de zalm op smaak met peper, het sap en de rasp (citroen eerst wassen) van een halve citroen. Verdeel de gestampte noten en kruiden over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Besprenkel de zalm met een klein beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten gaar in de oven. De zalm is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat er uitkomt wit, dan is hij eigenlijk al te ver. Meng de yoghurt met de Tahin, een geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen. Serveer de zalm met de yoghurt en een frisse salade. De huid eet je niet op, want deze wordt een beetje nat. Maar je kunt de zalm heel gemakkelijk van de huid afschrapen. Smakelijk!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking