Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!
Wat dacht je van een kroontje van gevulde oranje paprika? Super lekker, gezond en makkelijk te variëren. Je kan het vullen met groenten, maar ook met gehakt, couscous of rijst.
Hierbij een voorbeeld gevuld met gehakt en rijst voor 6 personen.
Ingrediënten:
6 oranje paprika’s
Olijfolie
1,5 eetlepel oregano
1 kleine ui
500 gr mager gehakt
1 liter gezeefde tomaten
200 gr rijst
1 laurierblaadje
1 liter water

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.
Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant.
Giet wat olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.
Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper (naar smaak), de oregano en het laurierblad.
Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.
Vul de paprika’s met de gehaktvulling, en dek de paprika af met het kroontje! Leg de paprika’s in een ovenschaal. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven. Smakelijk eten!