De middag is voor velen vaak een moeilijk moment. Het einde van de werkdag nadert, het is nog te vroeg voor het diner en de zin naar iets lekkers neemt enorm toe. Hoe groot is de kans dat jij in de snoeppot duikt of gaat snaaien om toe te geven aan de middagdip? Helaas is deze bij velen best groot… Maar hiervoor hebben we een oplossing: de kokosreep met chocolade. Een tussendoortje waarmee je jezelf met iets lekkers beloond! Het voordeel is dat het heel gemakkelijk te maken is, dus het neemt weinig tijd in beslag en je hebt voor heel de week wat achter de hand.

Voedingswaarden per reep:

  • 6 kcal
  • 8 gr koolhydraten
  • 8 gr eiwitten
  • 6 gr vet
  • 8 gr vezels
  • 01 gr zout

Ingrediënten 4 – 5 repen:

  • 80 gr kokosrasp
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 vanillestokje/ 1 tl vanillepoeder
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • Snuf zout

 

Zo maak je de kokosreep met chocolade:

  • Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in een keukenmachine en maal alles kort door elkaar zodat het een grof, plakkerig mengsel wordt.
  • Schep dit mengsel op een bakplaat met bakpapier.
  • Zorg dat het kokosmengsel 1.5cm dik is.
  • Zet de vorm in de vriezer en laat het 15 minuten opstijven.
  • Maak ondertussen de chocoladesaus.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Haal de vorm uit de vriezer en snijd het in repen.
  • Drizzle de pure chocolade over de mueslirepen en zet de kokosrepen kort terug in de koelkast zodat de chocola kan uitharden.
  • Bewaar de repen in de koelkast of eet ze direct op!

Eet smakelijk!

Variatietip:

Zin in een meer verantwoorde snack? Je hoeft natuurlijk geen chocolade over de kokosrepen te doen, dus die kun je gewoon weg laten.

  • Varieer zoveel als dat jij wilt! Maak er een mueslireep van met verschillende noten en zaden, een banaan en pindakaas. Heerlijk!
  • Heb jij geen keukenmachine in huis? Hak de hazelnoten fijn en kneed alles met je handen door elkaar.

Bron: De website van chickslovefood.com

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking