Een lekkere vette hap hoeft niet altijd ongezond te zijn. Neem nou deze kabeljauwburger op een volkorenbol. In een half uur tijd heb jij deze heerlijk burger op tafel staan, dus wat houd je nog tegen?
Voedingswaarden per portie
- 455 kcal
- 44 gr koolhydraten
- 33 gr eiwitten
- 13 gr vet
- 15 gr vezels
- 0.4 gr zout

Ingrediënten 4 kabeljauwburgers:
- 400 gr diepvries ontdooide kabeljauwfilets
- 1 el Euroma by Jonnie Boer cevichekruiden
- 4 robuust volkorenbroodjes
- 300 gr rodekool
- 300 gr witte kool
- 3 bosuitjes
- 100 ml milde halfvolle yoghurt
- 1 avocado
- 1 gele paprika
- 100 gr botersla
- 4 el zoete chilisaus
Zo maak je de kabeljauwburgers:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dep de kabeljauw zo droog mogelijk en snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk met een groot mes.
- Meng de kabeljauw, de cevichekruiden, peper en eventueel zout goed door elkaar.
- Vorm met natte handen een burger per persoon van 1.5cm dik.
- Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de burgers in de oven in 18 tot 20 minuten gaar.
- Bak de laatste 10 minuten de broodjes mee.
- Snijd ondertussen de rode en witte kool en de bosuitjes in dunne reepjes. Meg dit met de yoghurt tot een coleslaw, breng op smaak met peper.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de volkorenbroodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, de coleslaw, de burgers en chilisaus over de broodjes.
- Serveer met de rest van de coleslaw apart.
Eet smakelijk!
Bron: De website van Allerhande.