Een lekkere vette hap hoeft niet altijd ongezond te zijn. Neem nou deze kabeljauwburger op een volkorenbol. In een half uur tijd heb jij deze heerlijk burger op tafel staan, dus wat houd je nog tegen?

Voedingswaarden per portie

  • 455 kcal
  • 44 gr koolhydraten
  • 33 gr eiwitten
  • 13 gr vet
  • 15 gr vezels
  • 0.4 gr zout

Ingrediënten 4 kabeljauwburgers:

  • 400 gr diepvries ontdooide kabeljauwfilets
  • 1 el Euroma by Jonnie Boer cevichekruiden
  • 4 robuust volkorenbroodjes
  • 300 gr rodekool
  • 300 gr witte kool
  • 3 bosuitjes
  • 100 ml milde halfvolle yoghurt
  • 1 avocado
  • 1 gele paprika
  • 100 gr botersla
  • 4 el zoete chilisaus

 

Zo maak je de kabeljauwburgers:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de kabeljauw zo droog mogelijk en snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk met een groot mes.
  • Meng de kabeljauw, de cevichekruiden, peper en eventueel zout goed door elkaar.
  • Vorm met natte handen een burger per persoon van 1.5cm dik.
  • Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de burgers in de oven in 18 tot 20 minuten gaar.
  • Bak de laatste 10 minuten de broodjes mee.
  • Snijd ondertussen de rode en witte kool en de bosuitjes in dunne reepjes. Meg dit met de yoghurt tot een coleslaw, breng op smaak met peper.
  • Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de volkorenbroodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, de coleslaw, de burgers en chilisaus over de broodjes.
  • Serveer met de rest van de coleslaw apart.

Eet smakelijk!

Bron: De website van Allerhande.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking