Dit smeuïge Italiaanse borrelbrood is eenvoudig te bereiden. Het is heerlijk in combinatie met een soepje, een dip of zo uit het vuistje! Dus verwen jezelf en je vrienden met dit smaakvolle Italiaanse borrelbrood.

Voedingswaarden per reepje:

  • 106 kcal
  • 12 gr koolhydraten
  • 4 gr eiwitten
  • 4 gr vet
  • > 1 gr vezels
  • < 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 1 Italiaans borrelbrood (18 reepjes):

– 200 gr meel (haver, mais, gewoon meel)

– 1 tl bakpoeder

– 200 gr kwark

– 3 eieren

– 1 el honing

– 3 trostomaten

– 100 gr zongedroogde tomaten

– 2 el geraspte jong belegen kaas (30+)

– 2 takjes verse tijm

– 1 el pompoenpitten

– 1 el zonnebloempitten

– 1 el olijfolie

– 1 tl Italiaanse kruiden

– 1 tl peper

– 1 tl zout

 

Benodigdheden:

– Bakvorm van 22 cm of 24 cm.

– Bakpapier.

 

Bereidingstijd: 45 minuten.

 

Zo maak de je het Italiaans borrelbrood:

– Verwarm de oven voor op 175 graden.

– Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.

– Klop de eieren en de kwark los in een kom.

– Wel de zongedroogde tomaten totdat ze zacht zijn.

– Meng het meel samen met de peper, zout, Italiaanse kruiden, bakpoeder en de honing in een mengkom en roer dit door het kwarkmengsel.

– Snijd de zongedroogde tomaatjes en de trostomaten fijn. Voeg dit toe aan het beslag en roer dit goed door elkaar.

– Schenk het mengsel in de springvorm.

– Top het brood af met de pompoenpitten, zonnebloempitten en geraspte kaas.

– Schuif dit in zijn geheel in de oven en laat het bruinbakken voor ongeveer 45 minuten.

 

Eet smakelijk!

Variatietip:

Je kunt zelf variëren in kruiden, kazen, zaden/pitten, meelsoorten en groenten wat je erin verwerkt. Alles is mogelijk binnen dit Italiaanse borrelbrood!

– Liever glutenvrij? Combineer amandelmeel met maismeel of een soort die jij zelf lekker vindt.

– Zin in een dip? Kijk op onze website voor onze heerlijke tzatziki saus, hummus en andere bijpassende dips!

 

Bron: De website van ohmypie.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking