Het is herfst! Dat betekent dat het sneller donker wordt, meer gaat regenen en het langzaam ook wat kouder wordt. Dit weer nodigt uit om lekker binnen te blijven en te huismussen. En daarom is dit juist de gelegenheid om de keuken in te duiken voor het proberen en ontdekken van gezonde ingrediënten en gerechten. Wij gaan je vertellen welke groenten- en fruitsoorten je het beste in de herfstmaanden kan gebruiken voor een verrassend en heerlijk gerecht!
Gedurende de herfstmaanden september, oktober en november zijn bepaalde groenten en fruitsoorten op hun best. Hieronder vind je in een klein overzicht welke soorten het smaakvolst en super vers zijn in dit seizoen, dus doe er je voordeel mee en ga op zoek naar een bijpassen gerecht!

Fruit
Fruit wordt vaak geïmporteerd vanuit het buitenland en daarom zijn vele fruitsoorten het gehele jaar door verkrijgbaar en rijp!
- Aardbei
- Abrikoos
- Avocado
- Kiwi
- Mango
- Perzik
- Sharonfruit (kaki)
Groenten
Tijdens de herfst is het tijd voor stevige knollen en knolsoorten:
- Andijvie
- Bleekselderij
- Bloemkool
- Boerenkool
- Broccoli
- Chinese kool
- Courgette
- Kropsla/rucola/veldsla
- Paksoi
- Pastinaak
- Peultjes
- Prei
- Pompoen
- Rode kool
- Snijboon
- Sperzieboon
- Spinazie
- Spruitjes
- Tomaat
- Ui
- Winterpostelein
- Witlof
- Wortelen/ winterpeen
- Zoete aardappel
Tips:
- Kies een fruit- en groentesoort uit waar je nog onbekend mee bent en maak hier deze week een gerecht mee!
- Eet maximaal 2 stuks fruit per dag en eet zoveel groente als je wilt! Door te variëren en proberen zorg jij ervoor dat je voldoende vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt.
Bron: groentefruit.milieucentraal.nl