De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen? Wij gaan je daarbij helpen! We hebben drie lekkere groentegerechten voor op de barbecue. In deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing. Venkel heeft een verrassende en beetje anijsachtige smaak. Daar moet je van houden, maar over smaak valt niet te twisten. In de kruidendressing kun je je eigen favoriete verse kruiden doen. Wij hebben gekozen voor peterselie en munt.

Voedingswaarden per persoon:

  • 188 kCal
  • 6 gr koolhydraten
  • 3 gr eiwitten
  • 15 gr vet
  • 5 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 venkelknollen met het groene loof

– 1 teentje knoflook

– 30 ml olijfolie

– 20 ml rode wijnazijn

– 1 tl dijonmosterd

– snufje zeezout

– chilivlokken naar smaak

– 1 handvol bladpeterselie

– 1 handvol munt

 

Benodigdheden:

– snijplank

– middelgrote kom

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Zo maak je de gegrilde venkel met kruidendressing:

– Verwijder de groene loof en hak deze grof totdat je een kleine handvol hebt. Dit hebben we later nodig.

– De knol van de venkel snijd je in de lengte in plakken van een halve centimeter.

– Meng voor de dressing de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, dijonmosterd, zeezout, chilivlokken, bladpeterselie en munt door elkaar in de middelgrote kom.

– Bak de venkelplakken in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin todat er mooie streepjes op komen.

– Leg de warme plakken op een schaal en schenk de dressing er over.

– Strooi als laatste de grof gehakte venkelloof erover.

 

Variatietip:

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking