Vaak zijn loempia’s erg vet en rijk aan calorieën. Deze variant is vol smaak en bevat veel minder vet dan een normale loempia. Doordat de loempia’s in de oven worden gebakken, krijgt de loempia een krokant laagje en heb je geen bereidingsvet nodig. Een lekkere snack die nog verantwoord is ook! Dat is het proberen waard.
Voedingswaarden per loempia met sausje:
- 49 kcal
- 5.3 gr koolhydraten
- 2.1 gr eiwitten
- 2.2 gr vet
- 0.3 gr vezels
- 0.1 gr zout

Ingrediënten 16 loempia’s:
- 8 vellen filodeeg
- 3 eieren
- ½ tl chilipoeder
- 2 el olijfolie
- 75 gr geraspte wortel
- 75 gr fijngesneden rode kool
- 25 gr taugé
- Snufje zout
Ingrediënten sausje:
- 60 ml volle yoghurt
- 1 tl sambal
- 1 tl paprikapoeder
Zo maak je de loempia’s en het sausje:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Om te voorkomen dat het filodeeg breekt, ontdooi je de vellen onder een vochtige theedoek.
- Klop de eieren los en voeg hier de peper, chilipoeder en wat zout toe.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak een omelet van 2 eieren. Zet het overige eimengsel apart. Snijd de omelet in reepjes.
- Snijd de vellen filodeeg in het midden door en leg ze open neer.
- Bestrijk elk stukje filodeeg met olijfolie en leg hier een paar reepjes omelet, een eetlepel rode kool, een eetlepel wortel en een paar sliertjes taugé bovenop.
- Vouw de boven- en onderkant van het filodeeg ongeveer een centimeter naar binnen en rol dit op tot een loempia. Bestrijk de loempia’s met losgeklopt ei.
- Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de loempia’s gedurende 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn en lichtbruin kleuren.
- Maak ondertussen een sausje door de yoghurt te mengen met sambal en paprikapoeder.
- Serveer de loempia’s met het yoghurtsausje.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Je kunt de loempia’s vullen met alle groente die je zelf maar lekker vind! Dus ga lekker experimenteren in de keuken en maak je eigen verse en gezonde loempia’s.
Bron: Het boek van I’m a Foodie: Eet als een expert – Party Time.