Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken. Nadat de groente op de barbecue zijn geweest moet je het gerecht nog even afmaken met de dressing. Bloemkool is één van de meest gegeten groentes in Nederland. We kennen allemaal de witte variant maar wist je dat ze er ook zijn in het groen, oranje en paars?

Voedingswaarden per persoon:
- 274 kcal
- 14 gr koolhydraten
- 4 gr eiwitten
- 20 gr vet
- 6 gr vezels
- <1 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 aubergine
– 1 mini bloemkool of een halve kleine bloemkool
– 10 ml olijfolie
– zout en peper
Dressing:
– 60 ml olijfolie
– 20 ml rode wijnazijn
– 1 teentje knoflook
– handvol munt
– handvol bladpeterselie
– handvol basilicum
– 1 volle el kleine zoute kappertjes
– 20 gram rozijnen
Benodigdheden:
– snijplank
– 2 grote mengkommen
Bereidingstijd: 20 minuten
Zo maak je de Siciliaanse salade:
– Hak alle groene kruiden in grove stukjes.
– Voeg alle ingrediënten samen voor de dressing in de grote mengkom.
– Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en breek de bloemkool in hapklare kleine roosjes.
– Meng in de andere grote mengkom de groente met de olijfolie, zout en peper.
– Bak de groente 8-10 minuten aan één kant en daarna de andere kant nog 5 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje zacht.
– Voeg de groente toe aan de andere grote mengkom met de dressing.
– Roer goed door en serveer.
Variatietip:
– Wil je iets meer pit? Voeg er een klein stukje Spaanse rode peper aan toe.
– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.
– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.
Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’