Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken. Nadat de groente op de barbecue zijn geweest moet je het gerecht nog even afmaken met de dressing. Bloemkool is één van de meest gegeten groentes in Nederland. We kennen allemaal de witte variant maar wist je dat ze er ook zijn in het groen, oranje en paars?

Voedingswaarden per persoon:

  •   274 kcal
  •   14 gr koolhydraten
  •   4 gr eiwitten
  •   20 gr vet
  •   6 gr vezels
  •   <1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 aubergine

– 1 mini bloemkool of een halve kleine bloemkool

– 10 ml olijfolie

– zout en peper

 

Dressing:

– 60 ml olijfolie

– 20 ml rode wijnazijn

– 1 teentje knoflook

– handvol munt

– handvol bladpeterselie

– handvol basilicum

– 1 volle el kleine zoute kappertjes

– 20 gram rozijnen

 

Benodigdheden:

– snijplank

– 2 grote mengkommen

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Zo maak je de Siciliaanse salade:

– Hak alle groene kruiden in grove stukjes.

– Voeg alle ingrediënten samen voor de dressing in de grote mengkom.

– Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en breek de bloemkool in hapklare kleine roosjes.

– Meng in de andere grote mengkom de groente met de olijfolie, zout en peper.

– Bak de groente 8-10 minuten aan één kant en daarna de andere kant nog 5 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje zacht.

– Voeg de groente toe aan de andere grote mengkom met de dressing.

– Roer goed door en serveer.

 

Variatietip:

– Wil je iets meer pit? Voeg er een klein stukje Spaanse rode peper aan toe.

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking