In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje. Pastinaak is een beetje een vergeten groente, maar dat maakt hem niet minder smakelijk. Hij is familie van de wortel en heeft een witte kleur en wordt daarom dan ook vaak ‘witte peen’ genoemd. De pastinaak heeft een zoetige smaak en is daarom heel lekker in combinatie met de pittige en sterke smaken van de Oosterse kruiden.

Voedingswaarden per persoon:

  •  267 kcal
  •  13 gr koolhydraten
  •  2 gr eiwitten
  •  22 gr vet
  •  4 gr vezels
  •  <1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 middelgrote pastinaak

– 40 ml olijfolie

– 1 tl kurkuma

– 1 tl venkelzaadjes

– 1 tl komijnzaadjes

– ¼ tl chilipoeder

– 1 tl zeezout

– versgemalen zwarte peper

– 3 el gescheurde muntblaadjes

– citroenpartjes

 

Benodigdheden:

– snijplank

– dunschiller

– middelgrote steelpan

– grote schaal

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten en 1 uur marineren

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Zo maak je de kruidige pastinaak:

– Kook water in de pan.

– Schil de pastinaak en snijd ze in de lengte doormidden en daarna het dikke gedeelte nog een keer doormidden.

– Kook de pastinaak ongeveer 4-5 minuten totdat ze net zacht beginnen te worden.

– Voor de marinade meng je de olijfolie, kurkuma, venkelzaadjes, komijnzaadjes, chilipoeder en zeezout in een grote schaal.

– Voeg daar de pastinaak aan toe, schep het geheel goed om en laat een uur marineren.

– Laat de pastinaak goed uitlekken boven de schaal voordat je deze op de barbecue legt. Bak de pastinaak 5 minuten aan iedere kant tot ze zacht en lichtgeroosterd zijn.

– Serveer ze met wat marinade, versgemalen zwarte peper, zeezout. Top het af met de muntblaadjes en de citroenpartjes.

 

Variatietip:

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking