De puntpaprika is het zoete broertje van de gewone paprika en doet zijn naam eer aan. Ook de vorm leent zich goed om hem te vullen. Mooi lang, smal en niet te diep, zodat alle ingrediënten goed samen komen. Er zijn daarbij veel variaties mogelijk, in dit recept wordt er gebruik gemaakt van champignons en hazelnoten.

Voedingswaarden per persoon:
- 600 kcal
- 25 gr koolhydraten
- 24 gr eiwitten
- 42 gr vet
- 13 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 rode puntpaprika’s
– 100 gram champignons
– 150 gram witte bonen
– 1 takje rozemarijn
– 50 gram hazelnoten
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl zout
– 100 gram geraspte 30+ kaas
– 50 ml room
Bereidingstijd: 10 min + 30 min oventijd
Benodigdheden:
– Ovenplaat
– Grote kom
Zo maak je het:
– Zet de oven aan op 180 graden.
– Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten.
– Hak de champignons, witte bonen, hazelnoten en takje tijm fijn en doe ze in een kom.
– Voeg daaraan toe de kaneel, het zout, de geraspte kaas en de room en meng het.
– Vul de puntpaprika’s met het mengsel en zet dit voor 30 minuten in de oven.
Smakelijk!
Variatietip: In plaats van puntpaprika’s kun je ook courgette gebruiken.
Bron: BOEK Voedzaam en snel; gezonde weekmenu’s