Op ‘Eat your Vegetables Day’ posten we uiteraard een gerecht met groente in de hoofdrol. In de vulling kun je de groente doen die jij lekker vindt. Maar denk ook aan een ander bakje van groente zoals bijvoorbeeld een puntpaprika. Kortom je kunt eindeloos variëren met dit gerecht en vegetarisch is natuurlijk ook mogelijk!

Voedingswaarden per persoon:

  • Kcal: 495
  • Koolhydraten: 25
  • Eiwitten: 27
  • Vetten: 31
  • Vezels: 4
  • Zout: 3

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 45 gram ansjovis uit blik
– 60 gram zongedroogde tomaatjes
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 40 gram zwarte olijven
– 2 courgettes
– 40 gram pijnboompitten
– 100 gram geraspte 30+ kaas

 

Bereidingstijd: 10 min + 25 min oventijd

 

Benodigdheden:
– Grote schaal

 

Zo maak je het:
– Zet de oven op 180 graden.
– Snijd de tomaten en ansjovis in stukjes. Pers de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de olijven in plakjes.
– Halveer de courgettes, lepel de zaadlijsten eruit en meng dit samen met de rest van de ingrediënten in een schaal.
– Vul de courgette met het mengsel en zet deze voor 25 minuten in de oven.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Je kunt alle gewenste groente gebruiken die je wil!

 

Bron: Boek: Voedzaam en snel; gezonde weekmenu’s

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking