Op ‘Eat your Vegetables Day’ posten we uiteraard een gerecht met groente in de hoofdrol. In de vulling kun je de groente doen die jij lekker vindt. Maar denk ook aan een ander bakje van groente zoals bijvoorbeeld een puntpaprika. Kortom je kunt eindeloos variëren met dit gerecht en vegetarisch is natuurlijk ook mogelijk!
Voedingswaarden per persoon:
- Kcal: 495
- Koolhydraten: 25
- Eiwitten: 27
- Vetten: 31
- Vezels: 4
- Zout: 3
Ingrediënten voor 2 personen:
– 45 gram ansjovis uit blik
– 60 gram zongedroogde tomaatjes
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 40 gram zwarte olijven
– 2 courgettes
– 40 gram pijnboompitten
– 100 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingstijd: 10 min + 25 min oventijd
Benodigdheden:
– Grote schaal
Zo maak je het:
– Zet de oven op 180 graden.
– Snijd de tomaten en ansjovis in stukjes. Pers de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de olijven in plakjes.
– Halveer de courgettes, lepel de zaadlijsten eruit en meng dit samen met de rest van de ingrediënten in een schaal.
– Vul de courgette met het mengsel en zet deze voor 25 minuten in de oven.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt alle gewenste groente gebruiken die je wil!
Bron: Boek: Voedzaam en snel; gezonde weekmenu’s