Deze goed gevulde bonenschotel is echt een goede bodem. Boordevol vitamines, mineralen en vooral vezels! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is vaak lastig te halen, dus deze maaltijd draagt daar een heel goed steentje aan bij. Pas op, eet dit niet vlak voor je workout. Bonen kunnen wat zwaar op de maag liggen en voor onrustige darmen zorgen. Eet dit dus geruime tijd voor je workout of erna.
Voedingswaarden per persoon:
- 600 kcal
- 85 gr koolhydraten
- 22 gr eiwitten
- 12 gr vet
- 29 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 375 g zoete aardappel
– 200 g zwarte bonen (uit blik of zak)
– 200 g kidneybonen (uit blik of zak)
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 kleine rode ui
– 1 tl cayennepeper
– 1 avocado
– 1 teentje knoflook
– 2 el verse koriander
– 2 el verse munt
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl komijnpoeder
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Pan
– Koekenpan/wok
Zo maak je het:
– Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze tot ze beetgaar zijn.
– Laat de bonen uitlekken.
– Snijd ondertussen de paprika, courgette en ui in het gewenste formaat.
– Verwarm dit samen met de bonen ongeveer 5 minuten in een pan.
– Voeg daarna de zoete aardappel erbij.
– Pureer de avocado en voeg daarbij de geperste knoflook, de gehakt koriander en munt. Meng dit tot een salsa.
– De rest van de kruiden voeg je toe aan het bonenmengsel en top dit af met de avocadosalsa.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt elke soort bonen gebruiken die jij lekker vindt.
Bron: Boek: Eet als een atleet – I’m a foodie