Deze goed gevulde bonenschotel is echt een goede bodem. Boordevol vitamines, mineralen en vooral vezels! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is vaak lastig te halen, dus deze maaltijd draagt daar een heel goed steentje aan bij. Pas op, eet dit niet vlak voor je workout. Bonen kunnen wat zwaar op de maag liggen en voor onrustige darmen zorgen. Eet dit dus geruime tijd voor je workout of erna.

Voedingswaarden per persoon:

  •   600 kcal
  •   85 gr koolhydraten
  •   22 gr eiwitten
  •   12 gr vet
  •   29 gr vezels
  •   2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 375 g zoete aardappel
– 200 g zwarte bonen (uit blik of zak)
– 200 g kidneybonen (uit blik of zak)
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 kleine rode ui
– 1 tl cayennepeper
– 1 avocado
– 1 teentje knoflook
– 2 el verse koriander
– 2 el verse munt
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl komijnpoeder

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Benodigdheden:
– Pan
– Koekenpan/wok

 

Zo maak je het:
– Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze tot ze beetgaar zijn.
– Laat de bonen uitlekken.
– Snijd ondertussen de paprika, courgette en ui in het gewenste formaat.
– Verwarm dit samen met de bonen ongeveer 5 minuten in een pan.
– Voeg daarna de zoete aardappel erbij.
– Pureer de avocado en voeg daarbij de geperste knoflook, de gehakt koriander en munt. Meng dit tot een salsa.
– De rest van de kruiden voeg je toe aan het bonenmengsel en top dit af met de avocadosalsa.

Smakelijk!

Variatietip:
– Je kunt elke soort bonen gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek: Eet als een atleet – I’m a foodie

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking