Zo maak je de geroosterde kikkererwten:

  • Verwarm de over voor op 170°C
  • Laat de kikkererwten goed uitleggen en dep ze droog met een theedoek
  • Bedek de kikkererwten met olie en kaneel en leg ze uit over een bakplaat met bakpapier
  • Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door zodat ze gelijkmatig roosteren
  • Roer na 30 tot 35 minuten de honing door de kikkererwten
  • Laat daarna de kikkererwten nog 8 tot 10 minuten karamelliseren tot ze goudbruin en krokant zijn

Eet smakelijk!

Variatietip:

Geen zin in zoet? Maak hartige geroosterde kikkererwten! Laat in bovenstaand recept de honing weg en vervang de kaneel door paprikapoeder of kerriepoeder. Voeg naar smaak peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant. Smakelijk!

Bron: I’m a Foodie

Tussen de hoofdmaaltijden door heb je soms wel eens trek, of zin in iets lekkers. De verleiding om naar zoete of zoute snacks te graaien is dan erg groot. Als je zin hebt in iets lekkers, verwen jezelf dan ook met iets lekkers! Daarbij maakt variatie en vernieuwing, een tussendoortje altijd leuker om te maken en lekkerder om te proeven. Probeer nu zelf de geroosterde zoete kikkererwten. En, wat vind jij ervan?

Voedingswaarden per portie:

  • 6 kcal
  • 8 gr koolhydraten
  • 8 gr eiwitten
  • 5 gr vet
  • 4 gr vezels
  • 3 gr zout

Ingrediënten (4-5 porties):

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gr)
  • Olie
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking