Zo maak je de geroosterde kikkererwten:
- Verwarm de over voor op 170°C
- Laat de kikkererwten goed uitleggen en dep ze droog met een theedoek
- Bedek de kikkererwten met olie en kaneel en leg ze uit over een bakplaat met bakpapier
- Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door zodat ze gelijkmatig roosteren
- Roer na 30 tot 35 minuten de honing door de kikkererwten
- Laat daarna de kikkererwten nog 8 tot 10 minuten karamelliseren tot ze goudbruin en krokant zijn
Eet smakelijk!
Variatietip:
Geen zin in zoet? Maak hartige geroosterde kikkererwten! Laat in bovenstaand recept de honing weg en vervang de kaneel door paprikapoeder of kerriepoeder. Voeg naar smaak peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant. Smakelijk!
Bron: I’m a Foodie
Tussen de hoofdmaaltijden door heb je soms wel eens trek, of zin in iets lekkers. De verleiding om naar zoete of zoute snacks te graaien is dan erg groot. Als je zin hebt in iets lekkers, verwen jezelf dan ook met iets lekkers! Daarbij maakt variatie en vernieuwing, een tussendoortje altijd leuker om te maken en lekkerder om te proeven. Probeer nu zelf de geroosterde zoete kikkererwten. En, wat vind jij ervan?
Voedingswaarden per portie:
- 6 kcal
- 8 gr koolhydraten
- 8 gr eiwitten
- 5 gr vet
- 4 gr vezels
- 3 gr zout
Ingrediënten (4-5 porties):
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gr)
- Olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
