Pannenkoek net even iets anders. We maken ze iets dunner en dan heet het in één keer een flensje. In dit recept gebruiken we volkorenmeel dus hij zit boordevol vezels. Dit zorgt dat je langer een verzadigd gevoel hebt en minder snel weer honger of trek zult hebben.

Voedingswaarden per persoon:

  •  395 kcal
  •  39 gr koolhydraten
  •  14 gr eiwitten
  •  19 gr vet
  •  6 gr vezels
  •  1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 90 gram volkorenmeel

– 1/2 tl koek- en speculaaskruiden

– 175 ml halfvolle melk

– 1 ei

– 1 el arachidolie

– 125 gram ricotta

– 75 gram blauwe bessen

 

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

 

Benodigdheden:

– Grote kom

– Garde

– Koekenpan

– Soeplepel

 

Zo maak je het:

– Doe het meel, de koekkruiden, het ei en de melk in de kom. Meng deze met de garde tot een beslag.

– Laat de koekenpan goed warm worden en verhit de olie. Schep een 1/2 soeplepel beslag in de pan. Verdeel het beslag over de gehele bodem van de pan en bak deze 2 minuten. Als de bovenkant droog is draai je hem om en bak nog 1 min. Doe hetzelfde met de rest van het beslag.

– Dien de flensjes op met de ricotta en blauwe bessen erbovenop.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Deze kun je ook gemakkelijk ‘to-go’ maken. Vul de flensje, rol deze op en verpak ze in vershoudfolie en ze zijn klaar om mee te gaan naar het werk!

 

Bron: allerhande.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking