Pannenkoek net even iets anders. We maken ze iets dunner en dan heet het in één keer een flensje. In dit recept gebruiken we volkorenmeel dus hij zit boordevol vezels. Dit zorgt dat je langer een verzadigd gevoel hebt en minder snel weer honger of trek zult hebben.

Voedingswaarden per persoon:
- 395 kcal
- 39 gr koolhydraten
- 14 gr eiwitten
- 19 gr vet
- 6 gr vezels
- 1 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 90 gram volkorenmeel
– 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
– 175 ml halfvolle melk
– 1 ei
– 1 el arachidolie
– 125 gram ricotta
– 75 gram blauwe bessen
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden:
– Grote kom
– Garde
– Koekenpan
– Soeplepel
Zo maak je het:
– Doe het meel, de koekkruiden, het ei en de melk in de kom. Meng deze met de garde tot een beslag.
– Laat de koekenpan goed warm worden en verhit de olie. Schep een 1/2 soeplepel beslag in de pan. Verdeel het beslag over de gehele bodem van de pan en bak deze 2 minuten. Als de bovenkant droog is draai je hem om en bak nog 1 min. Doe hetzelfde met de rest van het beslag.
– Dien de flensjes op met de ricotta en blauwe bessen erbovenop.
Smakelijk!
Variatietip:
– Deze kun je ook gemakkelijk ‘to-go’ maken. Vul de flensje, rol deze op en verpak ze in vershoudfolie en ze zijn klaar om mee te gaan naar het werk!
Bron: allerhande.nl