Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch. Bovendien zit je goed met je dagelijks aanbevolen portie groenten, want er zit naast de rode biet ook nog spinazie in. De eiwitten in de eiwrap en de vetten in de geitenkaas zorgen ervoor dat je een lunch hebt die goed vullend is.

Voedingswaarden per persoon:
- 455 kCal
- 5 gr koolhydraten
- 24 gr eiwitten
- 37 gr vet
- 3 gr vezels
- 1 gr zout
Ingrediënten voor 1 persoon:
– 2 kleine eieren
– 20 ml halfvolle melk
– 1 el zonnebloemolie
– 150 gram verse spinazie
– 75 gram geraspte rode bieten
– 50 gram zachte geitenkaas
– 1 el ongezouten walnoten
Benodigdheden:
– grote kom
– garde
– koekenpan
– wokpan
– rasp
– handschoentjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Zo maak je de eiwraps:
– Rasp de rode biet. Doe hiervoor handschoentjes aan en let op je kleiding, want de kleurstof in de rode bieten is heel lastig te verwijderen.
– Klop de eieren los in de kom samen met de melk.
– Zet de koekenpan op het vuur en verhit hierin de zonnebloemolie.
– Bak het eimengsel tot het gestold is en keer hem om.
– Wok ondertussen de spinazie in de wokpan totdat deze half is geslonken.
– Leg de eiwrap op een bord en verdeel de spinazie en rode bieten in een strook.
– Hak de walnoten fijn en verkruimel deze samen met de geitenkaas over de de wrap.
– Rol de wrap op en snij hem doormidden.
Variatietip:
– Houd je niet van geitenkaas dan kun je die vervangen door bijvoorbeeld feta of ricotta.
– Zijn rode bieten niet jouw smaak dan kun je ook rode kool gebruiken.
– In plaats van gewokte spinazie kun je deze ook rauw laten of sla gebruiken.
Bron: De website van allerhande.nl