Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch. Bovendien zit je goed met je dagelijks aanbevolen portie groenten, want er zit naast de rode biet ook nog spinazie in. De eiwitten in de eiwrap en de vetten in de geitenkaas zorgen ervoor dat je een lunch hebt die goed vullend is.

Voedingswaarden per persoon:

  • 455 kCal
  • 5 gr koolhydraten
  • 24 gr eiwitten
  • 37 gr vet
  • 3 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

– 2 kleine eieren

– 20 ml halfvolle melk

– 1 el zonnebloemolie

– 150 gram verse spinazie

– 75 gram geraspte rode bieten

– 50 gram zachte geitenkaas

– 1 el ongezouten walnoten

 

Benodigdheden:

– grote kom

– garde

– koekenpan

– wokpan

– rasp

– handschoentjes

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Zo maak je de eiwraps:

– Rasp de rode biet. Doe hiervoor handschoentjes aan en let op je kleiding, want de kleurstof in de rode bieten is heel lastig te verwijderen.

– Klop de eieren los in de kom samen met de melk.

– Zet de koekenpan op het vuur en verhit hierin de zonnebloemolie.

– Bak het eimengsel tot het gestold is en keer hem om.

– Wok ondertussen de spinazie in de wokpan totdat deze half is geslonken.

– Leg de eiwrap op een bord en verdeel de spinazie en rode bieten in een strook.

– Hak de walnoten fijn en verkruimel deze samen met de geitenkaas over de de wrap.

– Rol de wrap op en snij hem doormidden.

 

Variatietip:

– Houd je niet van geitenkaas dan kun je die vervangen door bijvoorbeeld feta of ricotta.

– Zijn rode bieten niet jouw smaak dan kun je ook rode kool gebruiken.

– In plaats van gewokte spinazie kun je deze ook rauw laten of sla gebruiken.

 

Bron: De website van allerhande.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking