Heb jij of ben jij een sportieve, fitte en leuke mama die een lekker stuk taart heeft verdiend? Ja zeker! En daarom hebben we speciaal voor jullie vandaag de gezonde, eiwitrijke bosbessen kwarktaart! Snel klaar en verrukkelijk van smaak! Alvast een fijne Moederdag!

 

Zelfgemaakte kwarktaart is een van de meest verantwoorde en makkelijke manier om zowel te snoepen als een six-pack te creëren, terwijl je dus gewoon taart eet. Het klinkt fantastisch en dat is het ook! Het voordeel is dat eiwitrijke kwarktaart boordevol fruit zit, wat ervoor zorgt dat het ook veel vezels, vitamines en mineralen bevat. Deze taart kun je perfect eten als ontbijt of lunch, en geloof ons, na 1 stuk heb je voldoende gehad! Nou, wat wil je nog meer? Waarschijnlijk deze kwarktaart snel maken, dus op naar de dichtstbijzijnde supermarkt en aan de slag!

Voedingswaarden per persoon:

  • 235 kcal
  • 22 gr koolhydraten
  • 19 gr eiwitten
  • 5 gr vet
  • 5 gr vezels
  • < 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 8 personen:

– 500 gr Griekse yoghurt kers

– 500 gr magere kwark (eiwitrijk)

– 200 gr light cream cheese

– 100 gr medjoul dadels

– 50 gr eiwitpoeder

– 250 gr bosbessen (vriezer)

– 30 gr boter

– 10 plakjes gelatine

– 200 gr Fries Roggebrood

 

Bereidingstijd: 30 minuten.

 

Benodigdheden:

– Kleine pan

– Springvorm 24 of 26 cm met bakpapier

– Mixer/keukenmachine

 

Zo maak je de vezelrijke bosbessen kwarktaart:

– Meng het roggebrood en de ontpitte dadels in een keukenmachine tot een fijn geheel.

– Smelt boter in de pan en voeg het toe aan het mengsel.

– Bekleed de springvorm met het bakpapier.

– Spreid het mengsel uit over de springvorm, druk het goed aan en laat het rusten in de koelkast.

– Week 10 gelatineblaadjes in koud water.

– Meng de kwark, creamcheese en eiwitpoeder met een mixer.

– Doe de bosbessen in een pannetje en zodra het kookt neem je het weer van het vuur.

– Knijp de gelatine uit en roer dit door de bosbessen.

– Voeg dit mengsel door de mixer met de kwark en roer dit geheel goed door elkaar.

– Giet het mengsel over de bodem van de springvorm en laat dit 3 uur in de koelkast opstijven.

– Snijd de taart in 8 stukken en versier de taart met wat overige bosbessen, aardbeien of ander fruit.

Eet smakelijk!

Variatietip:

In dit recept hebben we gebruik gemaakt van bosbessen. Zin in wat variatie? Naast het feit dat je natuurlijk fruit moet toevoegen wat je zelf erg lekker vindt, zijn er nog andere manieren om deze taart een nieuwe twist te geven:

– Verschillende smaken kwark: je kunt in de supermarkt voortaan veel verschillende smaken kwark kiezen met daaraan diverse soorten fruit toegevoegd. Vergeet niet de bak eiwitrijke magere kwark. Zo creëer je smaak en behoud je voldoende eiwitten in je kwarktaart!

– Eiwitpoeder: er zijn veel merken eiwitpoeder te vinden met ieder zijn eigen smaken. Ga eens proberen welke smaak jij lekker vindt in deze kwarktaart, zeker wanneer je dit combineert met een heerlijk stuk vers fruit!

– Seizoensfruit: we blijven erop terugkomen, maar er gaat niets boven vers, sappig en rijp fruit! Kies daarom voor het fruit dat in de aanbieding is in de supermarkt, wat de fruitboer vers verkoopt of het fruit wat echt hoort bij dit seizoen. Check onze website voor wat inspiratie: https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food/seizoensfruit/

 

Bron: De website van jelmerdeboer.nl.

 

https://jelmerdeboer.nl/vezelrijke-kwarktaart/

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking