Heb jij of ben jij een sportieve, fitte en leuke mama die een lekker stuk taart heeft verdiend? Ja zeker! En daarom hebben we speciaal voor jullie vandaag de gezonde, eiwitrijke bosbessen kwarktaart! Snel klaar en verrukkelijk van smaak! Alvast een fijne Moederdag!
Zelfgemaakte kwarktaart is een van de meest verantwoorde en makkelijke manier om zowel te snoepen als een six-pack te creëren, terwijl je dus gewoon taart eet. Het klinkt fantastisch en dat is het ook! Het voordeel is dat eiwitrijke kwarktaart boordevol fruit zit, wat ervoor zorgt dat het ook veel vezels, vitamines en mineralen bevat. Deze taart kun je perfect eten als ontbijt of lunch, en geloof ons, na 1 stuk heb je voldoende gehad! Nou, wat wil je nog meer? Waarschijnlijk deze kwarktaart snel maken, dus op naar de dichtstbijzijnde supermarkt en aan de slag!

Voedingswaarden per persoon:
- 235 kcal
- 22 gr koolhydraten
- 19 gr eiwitten
- 5 gr vet
- 5 gr vezels
- < 1 gr zout
Ingrediënten voor 8 personen:
– 500 gr Griekse yoghurt kers
– 500 gr magere kwark (eiwitrijk)
– 200 gr light cream cheese
– 100 gr medjoul dadels
– 50 gr eiwitpoeder
– 250 gr bosbessen (vriezer)
– 30 gr boter
– 10 plakjes gelatine
– 200 gr Fries Roggebrood
Bereidingstijd: 30 minuten.
Benodigdheden:
– Kleine pan
– Springvorm 24 of 26 cm met bakpapier
– Mixer/keukenmachine
Zo maak je de vezelrijke bosbessen kwarktaart:
– Meng het roggebrood en de ontpitte dadels in een keukenmachine tot een fijn geheel.
– Smelt boter in de pan en voeg het toe aan het mengsel.
– Bekleed de springvorm met het bakpapier.
– Spreid het mengsel uit over de springvorm, druk het goed aan en laat het rusten in de koelkast.
– Week 10 gelatineblaadjes in koud water.
– Meng de kwark, creamcheese en eiwitpoeder met een mixer.
– Doe de bosbessen in een pannetje en zodra het kookt neem je het weer van het vuur.
– Knijp de gelatine uit en roer dit door de bosbessen.
– Voeg dit mengsel door de mixer met de kwark en roer dit geheel goed door elkaar.
– Giet het mengsel over de bodem van de springvorm en laat dit 3 uur in de koelkast opstijven.
– Snijd de taart in 8 stukken en versier de taart met wat overige bosbessen, aardbeien of ander fruit.
Eet smakelijk!
Variatietip:
In dit recept hebben we gebruik gemaakt van bosbessen. Zin in wat variatie? Naast het feit dat je natuurlijk fruit moet toevoegen wat je zelf erg lekker vindt, zijn er nog andere manieren om deze taart een nieuwe twist te geven:
– Verschillende smaken kwark: je kunt in de supermarkt voortaan veel verschillende smaken kwark kiezen met daaraan diverse soorten fruit toegevoegd. Vergeet niet de bak eiwitrijke magere kwark. Zo creëer je smaak en behoud je voldoende eiwitten in je kwarktaart!
– Eiwitpoeder: er zijn veel merken eiwitpoeder te vinden met ieder zijn eigen smaken. Ga eens proberen welke smaak jij lekker vindt in deze kwarktaart, zeker wanneer je dit combineert met een heerlijk stuk vers fruit!
– Seizoensfruit: we blijven erop terugkomen, maar er gaat niets boven vers, sappig en rijp fruit! Kies daarom voor het fruit dat in de aanbieding is in de supermarkt, wat de fruitboer vers verkoopt of het fruit wat echt hoort bij dit seizoen. Check onze website voor wat inspiratie: https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food/seizoensfruit/
Bron: De website van jelmerdeboer.nl.