De lente is weer bijna voorbij en de zomer staat voor de deur, dus daarom vandaag een laatste lenterecept. Een Marokkaanse volkoren couscoussalade, want in deze tijd dat we niet naar het buitenland kunnen halen we het buitenland maar naar binnen.
Volkoren couscous is hartstikke gezond en is een goede basis voor een gezonde maaltijd. Let er wel op dat je de volkoren variant te pakken hebt, want daar zitten de graanvezels nog in. En daar zitten juist de voedingswaarden in zoals vezels, B-vitamines en mineralen zoals o.a. ijzer, fosfor en magnesium.

Voedingswaarden per persoon:
- 516 kcal
- 23 gr koolhydraten
- 37 gr eiwitten
- 29 gr vet
- 8 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 150 gram volkoren couscous
– 170 gram beeflapjes
– 400 gram spinazie
– 70 gram zwarte olijven
– 1/2 komkommer
– 1 teen knoflook (geperst of gedroogd)
– 1 rode ui (fijngesneden)
– 5 eetlepels Griekse yoghurt 0%
– sap van 1 citroen
– olijfolie
– peper en zout
– fijngemalen komijn
– fijngemalen koriander
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– 2 middelgrote kommen
– Grillpan
– Waterkoker of steelpannetje
– Wok
Zo maak je de Couscoussalade:
– Kook water in de waterkoker of steelpannetje.
– Vul de kom met couscous en gooi er kokend water bij. Dek dit af en in een paar minuten zal de couscous gaar zijn. Als deze gaar is mag er peper, zout, komijn, koriander en beetje citroensap bij.
– Zorg dat de grillpan goed heet is. Strooi naar smaak peper en zout op de beeflapjes. Bak deze medium met mooie grillstreepjes.
– Laat de wok op temperatuur komen en verwarm de olijfolie. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe.
– Voeg nu de spinazie toe, laat deze slinken en haal het daarna uit de pan.
– Snijd de beeflapjes in reepjes en doe deze in een kom.
– Hierbij mag je de yoghurt, olijven, komkommer, de rest van de ui, citroensap en wat peper en zout doen. Meng dit alles goed door elkaar.
– Schep de couscous in een diep bord. Leg daar overheen de spinazie. Top het af met de beefreepjes in het yoghurtmengsel.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt deze couscoussalade ook vegetarisch maken. Dan kun je het vlees vervangen door een vleesvervanger of bijvoorbeeld wat fetakaas of ander soort kaas.
– Ook kun je variëren met de groentes. Vind je olijven en spinazie niet zo lekker, dan kun je bijvoorbeeld ook paprika en courgette wokken, en de salade aftoppen met wat rucola.
– Ook kun je variëren met de soorten specerijen.
Bron: De website van chickslovefood.com