De lente is weer bijna voorbij en de zomer staat voor de deur, dus daarom vandaag een laatste lenterecept. Een Marokkaanse volkoren couscoussalade, want in deze tijd dat we niet naar het buitenland kunnen halen we het buitenland maar naar binnen.

 

Volkoren couscous is hartstikke gezond en is een goede basis voor een gezonde maaltijd. Let er wel op dat je de volkoren variant te pakken hebt, want daar zitten de graanvezels nog in. En daar zitten juist de voedingswaarden in zoals vezels, B-vitamines en mineralen zoals o.a. ijzer, fosfor en magnesium.

Voedingswaarden per persoon:

  • 516 kcal
  • 23 gr koolhydraten
  • 37 gr eiwitten
  • 29 gr vet
  • 8 gr vezels
  • 2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 150 gram volkoren couscous

– 170 gram beeflapjes

– 400 gram spinazie

– 70 gram zwarte olijven

– 1/2 komkommer

– 1 teen knoflook (geperst of gedroogd)

– 1 rode ui (fijngesneden)

– 5 eetlepels Griekse yoghurt 0%

– sap van 1 citroen

– olijfolie

– peper en zout

– fijngemalen komijn

– fijngemalen koriander

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Benodigdheden:

– 2 middelgrote kommen

– Grillpan

– Waterkoker of steelpannetje

– Wok

 

Zo maak je de Couscoussalade:

– Kook water in de waterkoker of steelpannetje.

– Vul de kom met couscous en gooi er kokend water bij. Dek dit af en in een paar minuten zal de couscous gaar zijn. Als deze gaar is mag er peper, zout, komijn, koriander en beetje citroensap bij.

– Zorg dat de grillpan goed heet is. Strooi naar smaak peper en zout op de beeflapjes. Bak deze medium met mooie grillstreepjes.

– Laat de wok op temperatuur komen en verwarm de olijfolie. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe.

– Voeg nu de spinazie toe, laat deze slinken en haal het daarna uit de pan.

– Snijd de beeflapjes in reepjes en doe deze in een kom.

– Hierbij mag je de yoghurt, olijven, komkommer, de rest van de ui, citroensap en wat peper en zout doen. Meng dit alles goed door elkaar.

– Schep de couscous in een diep bord. Leg daar overheen de spinazie. Top het af met de beefreepjes in het yoghurtmengsel.

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Je kunt deze couscoussalade ook vegetarisch maken. Dan kun je het vlees vervangen door een vleesvervanger of bijvoorbeeld wat fetakaas of ander soort kaas.

– Ook kun je variëren met de groentes. Vind je olijven en spinazie niet zo lekker, dan kun je bijvoorbeeld ook paprika en courgette wokken, en de salade aftoppen met wat rucola.

– Ook kun je variëren met de soorten specerijen.

 

Bron: De website van chickslovefood.com

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking