Het is weer herfst, dus tijd voor pompoen! En heb jij ooit van bulgur gehoord of het geproefd? Het is de moeite waard om deze nootachtige graansoort te combineren met pompoen. Er gaat niks boven een warme salade met dit regenachtige weer.
Bulgur lijkt een beetje op couscous en is een graansoort met nootachtige smaak. Het zit boordevol vezels en eiwitten dus een goede vervanger voor rijst of pasta. Het is voor velen van ons nog onbekend dus ga het eens proberen!
De pompoen is een groenten die je naast decoratie voor in en om huis ook heerlijk kunt opeten! Het is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en zit vol vitamines en vezels. Zo zit in de oranje kleur betacaroteen wat je lichaam omzet naar vitamine A, dit is goed voor onder andere je huid en zicht.

Voedingswaarden per persoon:
- 420 kcal
- 55 gr koolhydraten
- 17 gr eiwitten
- 12 gr vet
- 11 gr vezels
- 1 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 15 gram bulgur
– 460 gram flespompoen
– 1 rode ui
– 150 gram kikkererwten
– 2 handjes peterselie
– 60 gram feta
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oven
Benodigdheden:
– Oven
– Bakplaat met bakpapier
Zo maak je de bulgur pompoen salade:
– Zet de oven op 190 graden.
– Kook de bulgur volgens verpakking.
– Was de pompoen, snijd deze klein en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Doe wat olie, peper en zout over de pompoen en leg dit voor 15 minuten in de oven.
– Snijd de ui in ringen.
– Laat de kikkererwten uitlekken en leg ze samen met de ui en pompoen en rooster de groenten 15 minuten in de oven met wat peper, zout en een beetje olie.
– Snijd de peterselie fijn en en maak de feta klein.
– Verdeel de bulgur met groenten over twee borden en serveer het warm.
Smakelijk!
Variatietip:
– Varieer met heerlijke anderen seizoensgroenten, zoals bloemkool of broccoli.
– Gebruik ricotta of geitenkaas in plaats van feta, mocht je dit lekker vinden.
– Wist je dat je zelfs de schil van de pompoen kunt eten? Zorg ervoor dat je de pompoen goed wast en dat de schil goed zacht wordt bij verhitting.
Bron: De website van chickslovefood.com