Het is weer herfst, dus tijd voor pompoen! En heb jij ooit van bulgur gehoord of het geproefd? Het is de moeite waard om deze nootachtige graansoort te combineren met pompoen. Er gaat niks boven een warme salade met dit regenachtige weer.

Bulgur lijkt een beetje op couscous en is een graansoort met nootachtige smaak. Het zit boordevol vezels en eiwitten dus een goede vervanger voor rijst of pasta. Het is voor velen van ons nog onbekend dus ga het eens proberen!

De pompoen is een groenten die je naast decoratie voor in en om huis ook heerlijk kunt opeten! Het is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en zit vol vitamines en vezels. Zo zit in de oranje kleur betacaroteen wat je lichaam omzet naar vitamine A, dit is goed voor onder andere je huid en zicht.

Voedingswaarden per persoon:

  • 420 kcal
  • 55 gr koolhydraten
  • 17 gr eiwitten
  • 12 gr vet
  • 11 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 15 gram bulgur

– 460 gram flespompoen

– 1 rode ui

– 150 gram kikkererwten

– 2 handjes peterselie

– 60 gram feta

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oven

 

Benodigdheden:

– Oven

– Bakplaat met bakpapier

 

Zo maak je de bulgur pompoen salade:

– Zet de oven op 190 graden.

– Kook de bulgur volgens verpakking.

– Was de pompoen, snijd deze klein en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Doe wat olie, peper en zout over de pompoen en leg dit voor 15 minuten in de oven.

– Snijd de ui in ringen.

– Laat de kikkererwten uitlekken en leg ze samen met de ui en pompoen en rooster de groenten 15 minuten in de oven met wat peper, zout en een beetje olie.

– Snijd de peterselie fijn en en maak de feta klein.

– Verdeel de bulgur met groenten over twee borden en serveer het warm.

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Varieer met heerlijke anderen seizoensgroenten, zoals bloemkool of broccoli.

– Gebruik ricotta of geitenkaas in plaats van feta, mocht je dit lekker vinden.

– Wist je dat je zelfs de schil van de pompoen kunt eten? Zorg ervoor dat je de pompoen goed wast en dat de schil goed zacht wordt bij verhitting.

 

Bron: De website van chickslovefood.com

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking