Wil je een avond lekker thuis borrelen? Dan mag dit brood niet ontbreken! Het is wel een calorieknaller, dus pas op met de grootte van je portie en dat je je vingers er niet bij opeet! Ondanks de hoge calorieën zit er toch wel wat eiwitten in, dus je kunt je ochtend workout tijdens de avondborrel compenseren.

Voedingswaarden per persoon:

  • 380 kcal
  • 39 gr koolhydraten
  • 17 gr eiwitten
  • 15 gr vet
  • 7 gr vezels
  • 2 gr zout

 

Ingrediënten voor 10 personen:

– 1 heel ongesneden volkorenbrood

– 100 gram knoflookboter

– 250 gram camembert

– 15 gram verse peterselie

 

Bereidingstijd: 15 minuten bereiden en 20 minuten oventijd

 

Benodigdheden:

– Lang broodmes

– Klein steelpannetje

– Aluminiumfolie

– Broodplank

 

Zo maak je het borrelbrood:

– Stel de oven in op 180 graden.

– Snijd het brood om de 2 cm schuin in tot ongeveer ⅔ van het brood. Doe dit ook de andere kant op schuin, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

– Zet het steelpannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Snijd de peterselie fijn en roer dit door de boter. Verdeel dit over en in de sneden van het brood.

– Snijd de camembert in dunne plakjes en leg deze tussen de sneden van het brood.

– Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en schuif deze in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.

– Neem het brood uit de oven en leg deze op de broodplank en serveer warm.

– Zo kan iedereen zelf een stukje afscheuren.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Je kunt zelf de soort kaas gebruik die je wilt.

– Je kunt zelf de soort kruiden gebruiken die je wilt.

 

Bron: De website van allerhande.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking