Het is weer tijd voor stamppot! En vandaag maken we de stamppot net iets anders. Er staat een heerlijke boerenkool ovenschotel met gehakt op het menu. Probeer het zelf!

Wist jij dat boerenkool een groente is welke veel gezondheidsvoordelen oplevert? Om te beginnen bevat het weinig calorieën, veel voedingsvezels en geen vet. Boerenkool bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine A, C en K. Maar daarnaast ook andere belangrijke stoffen zoals ijzer, calcium, foliumzuur en magnesium. Oftewel een groente die je lichaam een boost geeft!

Voedingswaarden per portie:

  • 575 kcal
  • 65 gr koolhydraten
  • 35 gr eiwitten
  • 15 gr vet
  • 10 gr vezels
  • 0.6 gr zout

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gr diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Zo maak je de ovenschotel met boerenkool

  • Ontdooi de boerenkool en kook de groente in 20 minuten gaar.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak het rundergehakt in een droge pan gaar en rul. Bestrooi naar smaak wat peper over het gehakt.
  • Fruit de ui door het gehakt totdat de ui glazig word.
  • Bak de champignons kort mee.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en wat peper een puree.
  • Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
  • Bedek als laatste de boerenkool en het gehakt met de aardappelpuree.
  • Zet de ovenschaal in de oven op 180 graden tot er een bruin korstje op komt.

Eet smakelijk!

Bron: De website van Het Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl)

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking